Jadran vaterpolo1.jpg

Trebinje će biti na vaterpolo karti Evrope i svijeta jer će na olimpijskom zatvorenom bazenu  hercegnovski Jadran odigrati tri meča Lige šampiona.

Trener Jadrana Petar Radanović je istakao da je po prvi put seniorski tim Jadrana došao da trenira u olimpijskom zatvorenom bazenu u Trebinju.

"Dolazio sam i ranije i uslovi su na vrhunskom nivou. Ostajemo ovdje kratko i idemo u Budimpeštu da odigramo prvo kolo Lige prvaka protiv VK 'Ferencvaroš', a nakon toga u Rijeci igramo utakmicu Regionalne lige protiv VK 'Primorje'. Napravili smo plan sa ljudima iz Trebinja i bazena da budemo gosti prije svake utakmice Lige šampiona dva, tri dana u komadu da bi se što bolje adaptirali i pripremili za ono što nas očekuje", rekao je Radanović.

Radanović je objasnio da su ljudi u klubu odlučili da naprave sezonu sa mladim i perspektivnim igračima.

Jadran vaterpolo2.jpg

"Rezultate koje smo zacrtali smo ispunili, ali smo vidjeli da će pravi kvalitet biti ako dovedemo nekoliko iskusnih igrača jer će sa njima naši mladi momci biti još bolji. Doveli smo dva ruska reprezentativca Ivana Nagaeva i Dimitrija Koloda koji godinama igraju u inostranstvu i vratili smo Bojana Banićevića. Mislim da smo uradili pun pogodak. Vidi se da je atmosfera na visokom nivou, a igrači se međusobno poštuju i druže.To je predusdlov za pružanje nekih dobrih partija", kazao je Radanović.

U klubu iz Herceg Novog, osim trojice novih igrača Nagaeva, Koloda i Banićevića koji imaju po 30 godina, sljedeći igrači po starini imaju 23 godine, a dosta je vaterpolista koji imaju između 16 i 20 godina.

Nadaju se da će plod mladosti i iskustva uroditi plodom ove godine.

Jadran iz Herceg Novog koji do sada ima samo finale Lige šampiona (2003/2004.) nalazi se u grupi sa dvostrukim osvajačem (1991/1992. i 1992/1993) ovog kupa - VK "Jadran" iz Splita, VK "Crvena zvezda" koja je (2012/2013.) bila najbolja u Evropi i VK "Ferencvaroš" koji je (2018/2019.) u svoje vitrine donio pehar Lige šampiona, a u sezoni (2020/2021.) bio u finalu kada je poražen od VK "Pro reko".

"Ferencvaroš i splitski Jadran imaju plejadu vrhunskih igrača, a Crvna zvezda je u rangu sa nama. Lopta je okrugla, a neki protivnik možda neće imati dan i mislim da možemo da napravimo neko iznenađenje", jasan je Radanović.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u narednu fazu takmičenja – TOP 8, dok ostale ekipe nastavljaju takmičenje u LEN Euro Cup.

Sve utakmice se direktno prenose na kanalima Sport Kluba.

Prodaja ulaznica za prvu utakmicu u Trebinju, Jadran HN – Jadran Split, na portirnici olimpijskog zatvorenog bazena Trebinje od utorak 26.9.2023. godine po cijeni od 10,00 KM.