Kk leotar borac cacak1.jpg

Član Premijer lige BiH KK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u prijateljskoj utakmici ugostio učesnika regionalne ABA lige i jedan od najboljih srpskih klubova KK "Borac" iz Čačka i izgubio 73:80 (13:23, 14:18, 16:24, 30:15).

Ovo je bila važna provjera za izabranike Marka Ičelića koji ulaze u završnu fazu priprema za novu sezonu, dok Čačane već naredne sedmice očekuje utakmica 1. kola ABA lige protiv zagrebačke Cibone.

Čačani su odmah na početku utakmice dali do znanja da su došli po pobjedu, a predvodio ih je odlični Ronaldo Segu. Prva četvrtina završila je 13:23. Tokom drugih deset minuta Trebinjci su zaigrali bolje i ovaj period su izgubili sa četiri koša 14:18 tako da se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 27:41. Čačani su i treću četvrtinu dobili sa plus osam 16:24 tako da se u posljednjih deset minuta ušlo sa 43:65.

I kad se najmanje očekivalo uz podršku 400 gledalaca došlo je do preokreta jer se malo po malo smanjivala razlika. Leotar je počeo da igra znatno agresivnije, a kod gostiju se pokazivala nervoza, a Milović je počeo da rešeta koš gostiju i u 37. minutu semafor je pokazivao 64:71, a 61. sekundu do kraja utakmice 73:76.

Domaćin, nakon što gosti nisu iskoristili napad, preko Bojanića idu u kontru, ali on gubi loptu i gosti u novoj kontri postižu koš nakon kojeg se vidjelo da preokret nije moguć.

Nakon 40 minuta na semaforu je pisalo 73:80.

Kk leotar borac cacak2.jpg

Sve čestitke na borbenosti i agresivnosti igračima Leotara koji su tokom većeg dijela utakmice pokazali da mogu biti pretendenti za visok plasman iako se osjeća nedostak klasične petice.

Nakon utakmice Marko Ičelić je naglasio da je Leotar napravio priča sa dvanaest momaka iz Trebinja.

"Mi nemamo nikakva pojačanja, mi smo najjača ekipa Trebinja, a da li ćemo biti u BiH to moramo da dokažemo jer su svi doveli strance i ozbiljne igrače. Na nama je da treniramo i radimo, jer je nama prosjek ekipe 24 godine. Potrebno je mnogo truda i rada, da se vratimo u takmičarsku formu da to izgleda dobro. Ako ovaj grad i javnost bude imala strpljenja možemo nešto uraditi, a ako budu postojale kritike kojih ima stalno nećemo ništa uraditi. Ovi momci zaslužuju podršku jer je ovo jedinstvena priča ne samo na ovim prostorima", rekao je Ičelić.

KK "Leotar": Milović 13, Marković, Milidragović 6, Đurasović 6, Rikalo 8, Šakotić 11, Adžić, Vučinić, Bojanić 14, Milanović 9, Gobović, Glogovac 6. Trener: Marko Ičelić.

KK "Borac": Segu 24, Byats, Rebrača 15, Talić 7, Javon 2, Nikolić 5, Todorović, Čarapić, Manojlović 17, Tomašević, Šalić 10. Trener: Dejan Mijatović.