Kolo koncert trebinje 20233.jpg

U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra održan je koncert Ansambla narodnih igara i pjesama Srbije "Kolo". Koncert na jugu Hercegovine dio je regionalne turneje “Kolodrom” kojom "Kolo" obilježava 75 godina od osnivanja.

Od prvog dana “Kolo” okuplja najeminentnije stručnjake iz oblasti tradicionalne igre, muzike i pjesme. Trebinjskoj publici koja je uživala u koncertu koji je trajao 90 minuta, Kolo se predstavilo sa koreografijama Šumadija, Srem, Hercegovina, Vlaške, Gnjilane, Trojno, Cigansko, Mozaik, Krajište.

Kolo koncert trebinje 20234.jpg

Koncert je otvorilo Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Alat Svislajon".

Janko Dimitrijević pedagog za narodnu igru u ansamblu Kolo kaže da je ovo četvrto gostovanje u Trebinju.

"Mislim da smo mi kao izvođači i umjetnici navikli na Trebinje i prelijepo se osjećamo. Ovaj koncert je završetak drugog dijela regionalne turneje 'Kolodrom'. Mi smo ovdje prikazali naš klasičan plesni repertoar koji je zasnovan na djelima eminentnih srpskih koreografa. Slavimo 75 godina postojanja i za nas izvođače upečatljive su interkontinentalne turneje, nastupi na nekim krajevima svijeta gdje postoji interesovanje za srpsku igru, ali sa istim žarom nastupamo i u zemlji i regionu", rekao je Dimitrijević.

Kolo koncert trebinje 20235.jpg

Ansambl je dobitnik mnogih domaćih i internacionalnih nagrada i priznanja.

Koncert Ansambla narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” organizovao je Grad Trebinje, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Kolo koncert trebinje 20231.jpg

Kolo koncert trebinje 20232.jpg