Milorad dodik.jpg

Prosto je nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve, izjavio je predsjednik Republike Srpske Miorad Dodik.

"Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao", napisao je Dodik na društvenoj mreži "IKS".

Dodik je istakao da su činjenice jasne i dokumentovane.

"Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je apsurdno dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića.

"Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze.