nebojsa vukanovic n1.jpg

Od lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića smo navikli da se predstavlja kao neko ko jedini vrijedi u opoziciji i da je mjera samo njegova riječ. Nakon brojnih političkih napada na vlast, Vukanović već neko vrijeme vodi "rat" sa dojučerašnjim političkim saborcima iz opozicije, od kojih više niko nije dostojan političke funkcije osim njega.

Najnoviji politički napad Vukanović je ovoga puta usmjerio ka predsjedniku Gradskog odbora Narodnog fronta u Trebinju Saši Borjanu i ka čovjeku u koga se do juče kleo i ponosno ga predstavljao kao svijetlo rješenje za Trebinje - profesora dr Vidomira Parežanina.

Vukanović tvrdi da se po kuloarima već pominje da će jedan od kandidata opozicije u Trebinju biti Saša Borjan, što mu je jako zasmetalo, pa je čelnike Narodnog fronta upozorio da neće trpjeti ucjene i da budu spremni na političke posljedice ako ne bude po njegovom.

Međutim, ni ovoga puta se Vukanović neće mnogo pitati što se tiče kandidata za gradonačelnika Trebinja, jer njegova Lista nema adekvatno kadrovsko rješenje koje bi moglo da ponese opozicionu borbu na izborima - uveliko se komentariše među opozicionim partijama u Trebinju.

Sam Vukanović je rekao da neće biti kandidat za gradonačelnika Trebinja i to je ponovio više puta. A svojevremeno je njegov prijedlog za kandidata za gradonačelnika Trebinja bio upravo Vidomir Parežanin. Ali je ostatak opozicije šansu dao Iliji Stankoviću iz SDS-a.

Sada je Vukanović ostao bez Parežanina, jer je javno kritikovao pojedine ljude iz opozicije, sa kojima je, ispostaviće se naknadno, Vukanović u međuvremenu postao ljut protivnik.

Kako saznajemo od ljudi bliskih Listi za pravdu i red, svjesni su da ukoliko bude više opozicionih kandidata za gradonačelnika Trebinja - njihov kandidat nema ni teoretsku šansu za bilo kakvim ozbiljnijim rezultatom, posebno ako Narodni front kandiduje Sašu Borjana - što je najrealije u ovom trenutku i o čemu se već vode pregovori.

S druge strane, Vukanović tvrdi da ima sjajnu ekipu u Trebinju. Međutim, da to nije baš tako najbolje govori podatak da još uvijek nemaju ni ime potencijalnog kandidata za gradonačelnika, osim kafanskih priča o imenima za koje i oni znaju da u ovom trenutku nemaju nikakvu šansu na izborima.

Iz Narodnmog fronta su Vukanoviću poručili da su njegove optužbe drske i bezobrazne i da je krajnje vrijeme da prestane sa neutemeljenim optužbama na dokazane opoziconare kao što su Saša Borjan i Jelena Trivić.