Fk leotar.jpg

U 6. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" u subotu dočekuje FK "Rdnik" iz Bijeljine. Ovo je i derbi kola u kome se sastaje domaćin, sedmoplasirana ekipa sa 9 bodova i drugoplasirana sa 13.

Domaćin uz tri pobjede ima i dva poraza, a gosti imaju četiri pobjede i jedan remi iz prošlog kola protiv FK "Drina" iz Zvornika.

Prema riječima trenera Olega Ćurića, nakon teškog, nesrećnog poraza (crveni karton) u Banjaluci, njegova ekipa u potpunosti se okrenula utakmici sa Radnikom.

"U goste nam dolazi ekipa sa najvećim ambicijama koja tradicionalno dobro igra u Trebinju tako da nas očekuje jedna teška i neizvjesna utakmica, jedan pravi derbi. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa raspektom prema protivniku ali i vjerom u sebe, u svoj kvalitet i rad koji smo radili. Bitno je da individualne greške smanjimo na minimum, uz dobar pristup i dobru energiju dođemo do željene igre. Igramo na svom terenu i uz domaću publiku pa vjerujem u momke da će pružiti svoj maksimum kako bi došli do pobjede", istakao je Ćurić.

Utakmica se igra u Policama sa početkom u 16.00 časova, a glavni sudija je Darko Vukojević iz Doboja.