policija-rs.jpg

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policajca Miloša Grahovca, te mu je izrečen prekid radnog odnosa.

Saopšteno je to iz MUP-a, uz navođenje njegovih inicijala.

Njemu je, kako se dodaje iz MUP-a Srpske, izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti, a koja se odnosi na ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva.

Miloš Grahovac iz Nevesinja, koji je u maju 2022. godine nestao i potom nakon nekoliko dana pronađen, slagao je policiji da je otet i da je nad njim počinjeno razbojništvo.

U potragu za njim bilo je uključeno 500 ljudi.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale u junu prošle godine saopštili su da ga terete za lažno prijavljivanje krivičnog djela.

- Protiv M.G. godine Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnesena je dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu lažno prijavljivanje krivičnog djela. Navedeno lice se sumnjiči da je dana 30. maja ove godine lažno prijavilo izvršenje krivičnih djela razbojništvo, protivpravno lišenje slobode i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju policije.

Grahovac je nakon četiri dana potrage pronađen vezan pored puta, a kazao je inspektorima da su ga otele četiri nepoznate osobe koje su ga odvele u neku kuću  gdje su ga danima maltretirali, tukli i držali bez vode i hrane te mu oteli oko 3.000 KM.