vucic jede parizer1.jpg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je video na kom se vidi kako sa u društvu ministara Siniše Malog i Tomislava Momirovića jede parizer, čije je pojeftinjenje najavio prošle nedjelje.

On je na početku videa rekao da se nalaze u Palati Srbije, pošto imaju mnogo sastanaka u Novom Beogradu, a da su prethodno su Siniša Mali i Tomi Momirović otišli u prodavnicu.

„Kao što smo obećali onima koji su to od nas zahtevali, nije to bio naš hir, jer su rekli da to valjda ne smemo i nećemo da jedemo. Kupili su pola kilograma parizera domaće proizvodnje, kupili su dva litra jogurta, dva hleba ‘Sava’, dve kese i majonez. Ukupno je cena 585 dinara, što se vidi iz fiskalnog računa. Cena ovog parizera je po kilogramu čak 140 dinara jeftinija i veoma sam srećan zbog toga što smo uspeli nešto što narod voli da jede, nešto na čemu smo svi mi odrasli, nešto što ja i danas često jedem. Posebno u avionu kada idem u inostranstvo, tražim da mi naprave sendvič baš od ovakvog parizera. I ne radimo ovo da bi smo mi pokazali da smo obični ljudi kao sav normalan svet, da demantujemo njihove laži ko su milioneri, jer svi u Srbiji znaju ko ima račune u inostranstvu a ko te račune niti ima niti je ikada imao, niti će ikada imati“, rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On je naveo da je to bila njegova ideja, a da su je prihvatili njegovi prijatelji, i da su to uradili da bi prikazali modus laganja.

„To je da svakoga dan izmislite novu laž i nije važno kolika je prethodna laž bila glupa, koliko je puta demantovana. Koliko sutra se nećete obazirati na tu laž, nego ćete nastavii sa novim lažima. Tako su u nedelju uveče rekli da mi ne smemo da pojedemo ovaj parizer, valjda je lošeg kvaliteta i valjda je to loša hrana. Ja mislim da je odlična. A kada smo rekli da ćemo to da uradimo, onda se sva graja podigla i parizer im postaje arhetip političkog neprijatelja i onda kažu kako mi u stvari nemamo pravo da sve to jedemo“, rekao je Vučić.

On je naveo da će nastaviti sa ovom akcijom.

„Ono što je važno da ćemo sledeće nedelje ćemo pokazati još 10 sendviča koji će imati sniženje. Želimo da zajednički suzbijamo inflaciju, da pokažemo brigu prema običnim ljudima, ali i da razumeju kako funkcionišu izmišljotine“, rekao je Vučić.

vucic jede parizer2.jpg