Simanic bubreg.webp

Da humanost ne poznaje godine dokazao je Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice, koji je spreman da povrijeđenom srpskom košarkašu i reprezentativcu Boriši Simaniću pokloni svoj bubreg.

Simanić je doživio tešku povredu u utakmici protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu u Manili. Isprva se nije činilo da su stvari toliko ozbiljne, ali je Boriša završio u bolnici, morao je na operaciju, a stvari su se posebno zakomplikovale, te je srpskom košarkašu odstranjen bubreg.

Boriša se sada osjeća bolje i srpski reprezentativac je iz Manile doputovo sa ostatkom košarkaške reprezentacije, koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila vicešampionsko mjesto.

Srpski navijači su zajedno sa "orlovima" prolazili kroz svaki poraz ili pobedu, pružajući nevjerovatnu podršku posebno povrijeđenom Simaniću.

Korak dalje otišao je Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice koji je na svojim društvenim mrežama podijelio objavu u kojoj je izrazio spremnost za nevjerovatan humani gest.

"Imam 73 godine i 9 mjeseci ali sam spreman da, ako medicinsku uslovi dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću da on ima oba i da može da uspješno nastavi košarkašku karijeru", napisao je Hajrudin.

Na njegov gest niko nije ostao imun, ljudi su u komentarima pružili podršku, ali i spremnost da na isti način i oni pomognu.