Bolnica foca.webp

Danijel Vesić, otac djevojčice J.V., koja je povrijeđena tokom porođaja, kada je ispala medicinskom osoblju u fočanskoj bolnici, danas je u Okružnom sudu u Banjaluci negirao krivicu za davanje mita.

On je, podsjetimo, optužen da je dao 500 KM mita ljekarima da bi carskim rezom porodili njegovu suprugu Jovanu Vesić, a za primanje mita optuženi su specijalista ginekologije i akušerstva dr Vladimir Čančar i medicinska sestra Gordana Sokolović iz Univerzitetske bolnice Foča.

Optužnica tereti Čančara da je 18. avgusta 2022. godine primio 400 KM mita, a medicinsku sestru Sokolović da je primila 100 KM, kako bi carskim rezom porodili Danijelovu suprugu.

Jovana Vesić je, podsjetimo, sutradan rodila djevojčicu J.V. koja je, nakon porođaja, pala na pod medicinskom osoblju.

Inače, umjesto Sokolovića na porođaju Jovane Vesić je bila druga medicinska sestra Biljana Kulić. Protiv nje i Čančara, te specijaliste pedijatrije dr Vladimira Turuntaša istragu vodi Okružno javno tužiaštvo u Trebinju zbog sumnje da u nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Inače, dr Čančar i medicinska sestra Sokolović o krivici će se izjasniti krajem ovog mjeseca.

Ono što je javnosti ostalo nepoznato, a što se navodi i u optužnici protiv Čančara i Sokolovićeve, jeste da su oboje pokušali da vrate novac.

"Dok je nekoliko članova porodice bilo u posjeti kod Jovane, u bolničku sobu je došao dr Čančar. Ocu je rekao 'meni pare ne znače ništa', a onda je izvadio 400 KM i pred više članova porodice ih pocijepao i bacio na krevet na kojem je Jovana ležala. Danijel mu je rekao da mu 'ne uznemirava ženu' i da uzme novac. Čančar je to i učinio i izašao iz sobe", navodi se u optužnici.

Novac je, dodaje se, pokušala da vrati i medicinska sestra Gordana Sokolović, o čemu postoji i video snimak koji su članovi porodice Vesić zabilježili telefonom.

Vesić je ispred sudnice medijima rekao da se beba, godinu dana od pada i operacije koja je uslijedila, osjeća dobro, te da njen oporavak ide u dobrom pravcu.