ramo isak.jpg

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova i Vahidin Munjić, direktor Federalne uprave policije, uputili su danas depešu rukovodstvu Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona, a čiji su pripadnici pronašli nešto više od 300 grama droge.

"Isak i Munjić iskazuju poštovanje i čestitaju rukovodstvu i policijskim službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona na uspješno provedenoj operativnoj akciji u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK Goražde pronašli i zaplijenili narkotička sredstva i to: amefetamin - 286,65 g, heroin - 27,97 g, tableta tramadola 11 komada i drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku", navedeno je u saoštenju.

Tokom ovih aktivnosti, podsjetimo, policajci MUP-a BPK uhapsili su četiri osobe.

"Pripadnicima MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona čestitamo na uspješno provedenoj akciji u borbi protiv zloupotreba droga. Pokazali ste izuzetnu hrabrost i spremnost da se uhvatite u koštac sa svakodnevnim izazovima u vašem poslu, a ova akcija rezultat je uspješnog sistemskog i koordiniranog rada policijskih službenika", izjavio je Isak.

Ovo je, dodaje se u saopštenju, do sada najveća zapljena narkotika od osnivanja Ministarstva za unutrašnje poslove BPK.