Bazen banje trebinje.jpg

Na trebinjskim bazenima je u protekloj ljetnoj sezoni zabilježena posjećenost rekordnog broja kupača u posljednjih nekoliko godina, a uzrok tome je i povećan broj turista koji, boraveći u Trebinju, sve više preferiraju rekreacione zone u ovom gradu nego odlaske na more.

"Zabilježili smo rezultate za par procenata bolje nego prethodnih godina, a dnevna posjećenost bazena u Bregovima je bila od 1.000, pa čak do 2.500 posjetilaca, dok je na Olimpijskom bazenu 'Banje' u Policama dnevno bivalo u prosjeku oko 500 kupača", kaže Bojan Okuka, direktor Javne ustanove "Bazeni" Trebinje.

On dodaje da su se o bezbjednosti kupača svakodnevno brinula po dva spasioca na svakom od bazena i tu je situacija, ukoliko se izuzme jedan incident koji se, na sreću, dobro završio, bila jako dobra.

Usluge bazena koristi i oko 300 djece iz tri trebinjska plivačka, odnosno vaterpolo kluba, a o kvalitetu usluga govori činjenica da su brojne reprezentacije i klubovi iz Crne Gore, Srbije, ali i šire koristili ovaj bazen, a u Trebinju se pripremala i svjetska omladinska prvakinja u plivanju Lana Pudar.

Javna ustanova "Bazeni" Trebinje u narednom periodu biće domaćin Lige šampiona u vaterpolu, odnosno Jadran Herceg Novi će biti domaćin u Trebinju, a početkom oktobra oni igraju prvu utakmicu protiv Jadrana iz Splita, dok će u novembru u Zatvorenom bazenu Trebinje biti održan Međunarodni vaterpolo turnir za mlade vaterpoliste rođene 2009. i mlađe.