Opozicija protest.jpg

Predstavnici opozicionih stranaka SDS-a, PDP-a, liste "Za pravdu i red" i Narodnog fronta okupili su se večeras ispred Narodne skupštine Republike Srpske uprkos tome što je Policijska uprava Banjaluka donijela rješenje kojim se ne dozvoljava okupljanje na platou ispred parlamenta.

Poslanici opozicije su na takozvanoj "skupštini na otvorenom" zatražili održavanje posebne sjednice Narodne skupštine zbog, kako tvrde, kršenja skupštinskih zaključaka.

Poslanik Narodnog fronta u Narodnoj skupštini Srpske Željko Dubravac kaže da se mora utvrditi odgovornost za kršenje skupštinskih zaključaka i spriječiti "devastiranje odluka Narodne skupštine".

On je rekao da opozicija želi da se poštuje Ustav Republike Srpske i da će organizovati proteste ukoliko posebna sjednica Narodne skupštine ne bude održana.

Poslanik liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović rekao je da je poruka skupa da se poštuju svi skupštinski zaključci.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Igor Crnadak rekao je da je Narodna skupština najbitnija institucija i da nikakav partijski i lični interes ne može biti iznad parlamenta i naroda.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica rekao je da opozicija neće odustati od zahtjeva za održavanjem posebne sjednice parlamenta.

"Cilj je da govorimo na toj sjednici o realizovanju skupštinskih zaključaka i istrajaćemo u tome", rekao je Govedarica.

Skupu ispred Narodne skupštine su prisustvovali lider SDS-a Milan Miličević, PDP-a Branislav Borenović i Narodnog fronta Jelena Trivić.