Kosarkasi.jpg

U Trebinju su boravile tri ekipe košarkaških klubova invalida iz Banjaluke, Gradiške i Bijeljine. Ove tri ekipe čine Savez košarke u kolicima Republike Srpske.

Biljana Nedić, kapiten Košarkaškog kluba invalida "Vrbas" iz Banjaluke, ističe da je na jednu utakmicu otišla sa 19 godina i zaljubila se u ovaj sport na prvi pogled.

Ne postoji ženski klub, igra sa muškarcima, ali se danas ne bi mijenjala.

"U Trebinje dolazimo već 20 godina. Ima godina kada nam se pridruže prijatelji iz Srbije, a to je ove godine slučaj tako da širimo našu košarkašku zajednicu. Dva puta dnevno treniramo, a svake godine imamo edukovane trenere koji nas vode kroz cijeli trenažni proces. S druge strane, ovo je orijentisano i na druženje naših timova, a i otkrivanje nekih novih igrača. Vrijeme između treninga provodimo u druženju i koristimo da obiđemo naše lijepo Trebinje kao i destinacije u blizini", rekla je Nedićeva.

Nedićeva naglašava da im svake godine Ministarstvo porodice, omladine i sporta izađe u susret i to im mnogo znači.

"Moj klub je jedan od najtrofejnijih ne samo u BiH već i u regiji. Pored Premijer lige, igramo i regionalnu NLB ligu, a igramo i Evro ligu i Evro kup. Ove godine smo igrali Evro ligu 1 gdje smo bili domaćini u preliminarnom dijelu, ali nismo došli do finala. Ovo je veliko iskustvo za nas. Pripreme za nas znače puno jer mi nemamo mogućnosti u našim gradovima da svaki dan treniramo dva puta dnevno. Svi mi prvenstveno brinemo o našoj egzistenciji i niko ne živi od košarke, a nažalost nemamo dovoljno uslova da ispoštujemo neke osnovne stvari jer kolica za košarku koštaju oko 10.000 KM. Sedam dana u Trebinju puno znači za sve nas jer je ovo uvertira za sva takmičenja koja počinju krajem septembra", objasnila je Nedićeva