Planinari.webp

Članovi Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja osvojili su vrh Pic Boe na Dolomitima u Italiji visok 3.152 metra nadmorske visine, rekao je Srni predsjednik ovog društva Igor Škero.

Škero je rekao da ovo društvo svake godine sprovodi veću ekspediciju u kojoj učestvuje veći broj članova društva.

"Ove godine smo otišli u Italiju. Jedna grupa je bila šetačka, a druga je sprovela uspon na Pic Boe, jedan od vrhova u Dolomitima. Na taj vrh, koji nije tehnički zahtjevan, uspješno su izašla 32 člana. Oni su sada u povratku za Trebinje", rekao je Škero, prenosi Srna.

On je dodao da u Planinarskom društvo "Vučji zub" nastoje da što više članova, i onih koji ne mogu da se bave alpinizmom, izađe na vrhove više od 3.000 metara.

Škero je napomenuo da društvo od sutra nastavlja aktivnosti na uređenju Planinarskog doma na Ublima gdje će graditi čatrnje, prizemlja, odnosno uvođenja vode u dom.

On je istakao da članovi društva pripremaju staze za godišnju akciju uspon na Vučji zub i vrhove Orjena, koja će biti održana u oktobru, a gdje se očekuje više stotina planinara iz cijelog regiona.

"Trenutno se radi na postavljanju putokaznih tabli, stubova na vrhovima Orjena", rekao je Škero.

Prema njegovim riječima, Biciklistički klub "Vučji zub" je veoma aktivan, održavaju novu biciklističku stazu Trebinje - Jazina, nedavno su imali akciju prikupljanja otpada na toj dionici, a inače su ekološke akcije redovna aktivnost ovog društva.

Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebinja broji 120 članova.