Moleban1.jpg

U Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, otac Mladen Žulović služio je moleban povodom početka nove školske godine.

Veliki broj djece, učenika, studenata zajedno sa roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima okupilo se po pozivu Crkvene opštine Trebinje da prizovu blagoslov Svetog Duha služeći moleban.

Otac Mladen Žulović u svojoj besjedi je pozdravio sve prisutne i istakao da su u molitvama koje su čitane molili se Bogu da djeci daruje razum, um i otvoreno srce da primaju svaku nauku koja je na korist i izgrađivanje njih samih i crkve Hristove.

Moleban2.jpg

"Jedno od imena Božijih je premudrost i kaže se 'Premudrost sazda sebi dom'. Dakle kada usvajamo samu nauku usvajamo i samoga Boga. Ovaj početak nove školske godine neka je svima srećan, da učite i da se trudite u učenju, a da ne kažete 'Teško nam dođe ova škola. Kada će raspust'? Tek je počela škola i treba da je volimo, kao i mudrost i znanje. U Starom zavjetu se kaže 'Onaj ko ište mudrost on je pravednik. Onaj ko je bezuman on ne traži mudrost'. Uvijek budite oni koji traže znanje. Zato kada se naučite jednog dana ćete izrasti u velike ljude, na koje će naš Bog biti ponosan. Da budete svi na ponos i radost roditeljima, nastavnicima i svojoj crkvi. Neka Vam je srećan i blagosloven početak nove školske godine", rekao je Žulović.