Pocetak skole 20233.jpg

Danas je početak nove školske godine i po tradiciji u tri osnovne škole nove đake prvake pozdravio je u gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je naglasio da je Grad Trebinje i ove godine za sve prvačiće pripremi poklone.

"Podijelili smo nove poklone i dobićemo povratne informacije od roditelja i djece da li su zadovoljni i treba li da i u narednom periodu tako nastavimo. Ove godine imamo veći broj prvačića nego prethodne u područnim odjeljenjima. U Osnovnoj školi Vuk Karadžić ćemo obezbijedti sredstva za lift i pješački prelaz ćemo adekvatnije obezbijediti unsaradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja. Raduje nas da u posljednje vrijeme se u Trebinje vraćaju porodice sa djecom i upisuju djecu u naše škole“, zaključio je Ćurić.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Aleksandar Vukanović je, pozdravljajući nove prvačiće, istakao da je to najsrećniji dan jer im dolazi nova generacija učenika, a ove godine ih je 93.

Pocetak skole 20235.jpg

„Stigla su nam 93 prvačića, tako da smo svi srećni. Kao i svake godine, očekujemo da bezbjednost učenika bude na najvišem nivou. Naša matična i područna škola u kojoj je ove upisano pet učenika spremno su dočekale novu školsku godinu. Saradnja sa Gradskom upravom je na najvišem nivou tokom cijele godine i na tome se zahvaljujemo njima i gradonačelniku“, rekao je Vukanović.

Roditeljima i gostima prvi dan u školi dobrodošlicu su poželjeli prošlogodišnji đaci prvaci (sadašnji učenici drugog razreda) sa lijepim programom, a pjesmom i recitacijama ih uvjerili da škola nije bauk.

Pocetak skole 20234.jpg

Pocetak skole 20231.jpg

Pocetak skole 20232.jpg