Policija.webp

Koncesionar na plaži Šunj na ostrvu Lopud kod Dubrovnika uhapšen je zbog osnovane sumnje kako je u ponedjeljak pretukao svog radnika, inače državljanina Srbije.

Kako saznaje Dubrovački dnevnik, poslodavac je uhapšen zbog sumnje kako je radniku razbio nos i prijetio mu da će ga ubiti, a pretučenom muškarcu su u pomoć priskočili članovi DVD-a Lopud.

Policija je uhapsila osumnjičenog, a potom i pretražila njegovu kuću i ugostiteljski objekt gdje je pronađena manja količina droge.

Mještani kažu kako su u strahu kako zbog ovog događaja, tako i zbog drugih kršenja zakona i propisa od strane te iste osobe.

Kako nam kažu, ovakav događaj ne pamti se na njihovom mirnom ostrvu.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su ovaj događaj.

„U ponedjeljak, u popodnevnim satima, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg državljanina Srbije. Povod sukobu su nesuglasice oko posla. Obojica su bila pod uticajem alkohola, a poslodavac je radniku nanio težu tjelesnu povredu. S druge strane, državljanin Srbije je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o strancima, jer nije imao regulisane dozvole za boravak i rad, ali i zbog kršenja javnog reda i mira“, kazali su nam iz policije.

Počinilac je inače od ranije poznat policiji te mu je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.