Koncert vlatko stefanovski trebinje2.jpg

Spektakularnim koncertom u prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra tria na čelu sa Vlatkom Stefanovskim, završen je drugi "Trebinje džez festival".

Dva sata, proslavljeni balkanski i evropski gitarista je sa svojim sinom (bubnjarem) Janom Stefanovskim i multitalentovanim muzičarem i bas gitaristom Ivanom Kukićem na zadovoljstvo brojne publike svirao muziku koja je prepoznatljiva u posljednjih 40 godina.

Ređale su se pjesma za pjesmom od "Jovano, Jovanke", "Čukni vo drvo", "Nisam tvoj", "Uči me majko, karaj me", "Čuvam noć od budnih"..., koje je publika zajedno sa izvođačima pjevala i nagrađivala dugotrajnim aplauzom i ovacijama.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti dio ovog festivala, a još više mladim muzičarima koji su sa mnom prvi put u svojstvu muzičara na jugu Hercegovine. Svirali smo neke stvari koje obično ne sviramo i imali smo i nekih premijernih detalja. Hvala publici i žao mi je što nismo svirali na prekrasnom otvorenom prostoru, ali bolje je i unutra nego nikako", objasnio je Stefanovski.

Koncert vlatko stefanovski trebinje1.jpg

Nakon pet dana i isto toliko koncerata na različitim mjestima završen je "Trebinje džez festival" koji je i ove godine okupio renomirane muzičare iz pet država, a na čijim nastupima je bio veliki broj posjetilaca.

Organizator festivala je Kulturni centar uz podršku Grada Trebinja, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, kompanije "M:tel" i NLB banke