Vrtic trebinje2.jpeg

Predškolsku ustanovu "Naša radost" u Trebinju ove godine pohađaće 572 djece, što je zahvaljujući poboljšanju kvaliteta usluga 200 više nego 2019. godine, rekla je Srni direktor ove ustanove Janja Ćapin.

Ćapinova je navela da će od ove godine prvi put vrtić pohađati oko 250 mališana, dok je dvije godine zaredom više od 100 djece na listi čekanja, te je ukazala na potrebu proširenja kapaciteta.

"Imamo 22 vaspitno-obrazovne grupe, što je maksimum, a prošle godine smo zbog velike liste čekanja bili prinuđeni da pregradimo neke radne sobe da bismo obuhvatili što veći broj djece", rekla je Ćapinova.

Ona je istakla da su roditelji sve svjesniji značaja pohađanja vrtića za djecu, te da su prepoznali i kvalitet rada i poboljšanje usluga, pa su im ukazali povjerenje.

Ćapinova je napomenula da je protekle godine u ovoj predškolskoj ustanovi urađen niz investicija koje su doprinijele poboljšanju uslova u kojima djeca borave.

"Rekonstruisane su radne sobe u objektu u naseljima Bregovi i Police, zamijenjen je dio stolarije, uveden video-nadzor, protivpožarni sistem, renovirana centralna kuhinja u objektu vrtića u naselju Bregovi i opremljena nasavremenijim profesionalnim aparatima", navela je Ćapinova i dodala da su rekonstruisani i mokri čvorovi.

Ona je rekla da su za rad sa djecom, osim vaspitača, angažovani pedagozi, psiholog i logoped, a svi stručni saradnici su prošli edukacije za rad sa djecom koja imaju poteškoća u razvoju.

"U okviru objekta vrtića u naselju Gorica otvoren je centar za rani rast i razvoj, što je donacija Unicefa", rekla je Ćapinova.

Ćapinova je napomenula da će sljedeće godine biti obilježeno 110 godina predškolstva u Trebinju, te da je Javna predškolska ustanova "Naša radost" jedna od najstarijih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.