Horoskop.jpg

Svaki horoskopski znak ima svoje prednosti i nedostatke. Teško je nedvosmisleno reći pod kojim sazviježđem je bolje biti rođen. Ali u zavisnosti o kvalitetama koje cijenite, određeni horoskopski znak može se pokazati najboljim i najpoželjnijim.

S druge strane, znajući za svoje snage i slabosti, možete uspjeti i izbjeći neuspjeh. Evo kako su različiti horoskopski znakovi superiorni drugima.

Najljepši znakovi

Astrolozi vjeruju da izgled zavisi o svim planetima natalne karte, a ne samo o horoskopskom znaku. Skladna kombinacija u kojoj su izraženi svi elementi postaće garancija dobrog izgleda. Naprotiv, ako bilo koji element dominira, to će se pokazati u prekomjernosti obilježja svojstava. Ali uopšte, Blizanci, Djevica i Vodolije smatraju se najljepšim znakovima zodijaka, odnosno”ljudskim” znakovima, kao i Strijelci, koji uvijek prati dobar izgled.

Blizanci i Vodolije takođe su dobri u zarađivanju i povećanju kapitala.

Najjači znakovi

Već smo rekli da svaki znak ima svoje snage, ali ipak su neki znakovi bolji u mogućnosti da brane svoj položaj i djeluju samouvjereno. Prije svega, to su znakovi u kojima se Sunce i Mars osjećaju dobro. Ovan, Lav i Strijelac povoljni su znakovi za obje planete, a Mars je i dalje posebno jak u Škorpiji i Jarcu.

Najpametniji znakovi

Merkur kontroliše mentalne sposobnosti, a u zavisnosti o svom položaju, svaki je znak pametan na svoj način. Vodolija i Blizanci smatraju se najinteligentnijim i najsposobnijim. Blizanci se odlikuju brzim pamćenjem i razmišljanjem, živahnim umom, oni shvataju sve u letu, iako s vremenom znanje može oslabiti. Merkur ne štiti Vodoliju, već Uran, pa njegov um drugima može biti pomalo čudan. Ali se Vodolija ne drži klasike, odnosno zna naći nestandardna rješenja. Treći zračni znak, Vaga, više zavisi o emocionalnom stanju.

Vodeni znakovi imaju najzapaženije pamćenje, ali ne vole dosadne zadatke. Zemljanim znakovima treba više vremena da nauče nešto novo ili da smisle nešto, ali stečena vještina ostaje s njima cijeli život. Samo je Djevica izbačena iz opšte slike, jer njome vlada Merkur. To je čini mobilnijim i pomaže bržoj percepciji informacija. A vatreni znakovi uvijek će teže nadvladati sebe i nadmašiti druge. Ali, ako Ovan konstruktivno iskoristi tu želju ima šanse, dok će Lav svoje mišljenje smatrati a priori ispravnim. Sanjaru Strijelcu teško se usredotočiti na određenu temu.

Najsrećniji znakovi

Sreća za svakoga njegova, a to vrijedi za predstavnike različitih znakova zodijaka. Vatreni znakovi su najoptimističniji, vjeruju u sebe i u svoju snagu. Za zemaljske znakove sreća leži u materijalnom bogatstvu, za vodene u živim osjećajima, a vazdušni neće biti srećni bez komunikacije. Astrolozi smatraju Blizance najsrećnijim. Zahvaljujući društvenosti i aktivnosti, oni se nalaze u pravo vrijeme na pravom mjestu, a pokretni um im pomaže da ne propuste priliku.

Najopasniji znakovi

O osobi ne možete suditi samo po solarnom horoskopskom znaku. Čak i najteži aspekti planeta ne znače da će osoba podleći zlim sklonostima. Međutim, može se utvrditi opšti obrazac: u rangu ubica prvo mjesto zauzimaju Lavovi, a slijede Bik i Blizanci. Među silovateljima je najviše Riba, kao i Bikova i Ovnova. Slijede ih Strijelac, Škorpija i Vodolija. I to pored činjenici da se Škorpija smatra najokrutnijim i naj-zlobnijim znakom, kao i jednim od najsvetijih.

Može se reći da su Blizanci superiorni u mnogim aspektima drugim znakovima zodijaka. Osim toga, svi nedostaci mogu se ukloniti u vašu korist ako za njih znate i budete u mogućnosti to znanje i iskoristiti.