ucenici skola.jpg

U Osnovnoj školi "Njegoš" u Berkovićima u prvi razred školske 2023/24 godinu upisano je samo devet učenika, što je poražavajući podatak jer je to znatno manji broj učenika nego u ostalim školama u Hercegovini, izjavio je Srni predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije istočna Hercegovina Milorad Nadaždin.

On je naveo da je upisano šest prvačića u centralnoj školi, a tri u područnoj školi.

Nadaždin je rekao da su sve osnovne škole u regiji spremne za početak nove školske godine, te dodao da će biti pojačano obezbjeđenje učenika.

Prema njegovim riječima, u Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" u Trebinju biće 71 učenik u prvom razredu, a postoje najave da će taj broj učenika biti veći, jer se u grad vraćaju porodice iz inostranstva.

U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju, kako je rekao, u prvom razredu u centralnoj školi biće 122 učenika, a u područnim školama 13 učenika, dok je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u centralnu školu upisano 87 učenika, a pet prvačića u područnu školu.

On je dodao da su u Osnovnoj školi "Petar Drugi Petrović Njegoš" u Bileći upisana 44 učenika prvog razreda, a u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u ovoj opštini prvi razred pohađaće 40 učenika prvog razreda, 38 u centralnoj školi, a dva učenika u područnoj školi u Mekoj Grudi.

"U Osnovnu školu 'Sveti Sava' u Ljubinju upisan je 31 učenik prvog razreda, u Gacku će prvi razred pohađati 69 učenika, a u Nevesinju 84", rekao je Nadaždin.

On je rekao da je broj upisanih učenika u prvi razred u Trebinju na nivou sa prethodnom godinom, kao i u Bileći, dok je manji broj učenika upisan u Gacku, kao i u Berkovićima.