Zkk leotar 03.jpg

ŽKK "Leotar 03" počeo je pripreme za nastupajuću sezonu u Premijer ligi BiH u kojoj očekuju bolje rezultate nego u prošloj sezoni.

Od prvog septembra pripremama će se pridružiti Anastasija Begović i Anđela Lalović. Anastasija ima 18 godina, igra na poziciji plejmejkera, a ranije je nastupala i za mlađe kategorije ŽKK "Budućnost Bemax". Anđela igra na poziciji centra i bivši je igrači ŽKK "Igman", ŽKD "Ježica" i ŽKK "Nikšić 1995".

Ove sezone u ekipi Leotar 03 neće biti Ivane Daković koja je upisala fakultet u Banjaluci.

Prema riječima trenera Milorada Nadaždina, šest sedmica do početka prvenstva biće dovoljno za pripreme.

"Vikend prije početka Premijer lige BiH treba da počne Balkanska liga sa prvim turnirom u Trebinju. Na njemu će igrati ŽKK 'Radnički' iz Beograda, ŽKK 'Basket Kam' iz Makedonske Kamenice i ŽKK 'Primorje' iz Herceg Novog'. Ovo je naša grupa, a plan je da se igra po takozvanim prozorima kao ABA2 liga. Ovo je nešto novo, novi iskorak i izazov tako da su pojedine djevojke ostale zbog toga", rekao je Nadaždin.

Treninzima je priključeno i nekoliko djevojaka 2008. i 2009. godište ne da popunjavaju roster već da počnu i u startnoj petorci.

"U prošloj sezoni smo bili oslabljeni, ali je na površinu isplivala Ivana Daković. Ove godine smo kvalitetniji i nadam se da će se tri ili četiri djevojke afirmisati i na taj način ćemo dobiti nove igrače u budućnosti", jasan je Nadaždin.

Dolaskom Anđele Lalović, koja igra na poziciji klasične petice, nadomjestiće se nedostatak iz prošle godine.

Tokom drugog dijela sezone očekuje se povratak Kristine Putice (povreda) i Lidije Berdović.

Balkanska liga treba da ima osam ekipa i zaključana je na pet godina, a drugu grupu treba da je čine ŽKK "MZT" Skoplje, ŽKK "Struga", ŽKK "Student" iz Niša te ŽKK "Ragusa" ili jedan klub iz Soluna. Trebinjke bi nakon turnira u svom gradu išle na turnir u Beograd, Makedoniju i na kraju u Herceg Novi.

Do početka Balkan lige Leotar 03 će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.