Screenshot_20230825-213826_Gallery.jpg

Vladimiru – Vanji Papiću iz sela Koravlica kod Vraćenovića u iznenadnom požaru izgorio je veliki dio imovine.

“Požar je uzrokovao udar groma, koji se putem stubova za struju, odnosno električnih vodova prenio na štalu. Tom prilikom izgorjelo je pet koza, dio poljoprivredne mehanizacije, velika količina alata i kompletno sijeno koje se nalazilo u štali”, kažu za ATV Papići.

Za nekoliko minuta vatrena stihija sedmočlnu porodicu Papić bukvalno je ostavila bez egzistencije i bez onoga od čega su živjeli.

Imajući u vidu teško matarijalno stanje u kojem su se i prije požara nalazili Papići, ovo za njih, pred nadolazeću zimu predstvalja nerješiv problem.

Naime, Vlado i njegova supruga nisu nigdje zaposleni. Njih dvoje, osim skromne socijalne pomoći, petoro maloljetne djece izdržavaju od poljoprivrede i malobrojne stoke.

Oni mole sve ljude dobre volje da im pomognu. Petoro djece učenici su Osnovne škole “Jovan Gnjatović” na Vraćenovićima.

169298880364e8f5833bb84.webp

Svakoga dana od kuće u Koravlici do škole na Vraćenovićima, oni prepješače sat i po vremena u jednom i sat i po u drugom pravcu.

Selo Koravlica nalazi se na samoj granici BiH i Crne Gore, pripada Opštini Nikšić, a od Bileće je daleko svega 6 kilometara.

Broj žiro računa na koji možete izvršiti uplatu i pomoći sedmočlanu porodicu Papić je: 510-1218928-59 kod CKB, na ime Vladimir Papić.