dzez festival tb.jpg

Drugi po redu "Trebinje džez festival" počinje večeras nastupom Oleg Kirijev Kvarteta iz Rusije u rok baru „Underground”.

Ovogodišnji festival će imati pet koncerata, iz pet država na pet različitih lokacija.

Direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković kaže da se festival pokazao kao izuzetno uspješan i atraktivan, što potvrđuje mnogobrojna trebinjska publika, ali i medijski od‌jek širom regije.

„Ove godine smo napravili neku vrstu internacionalnog festivala i iskorak u odnosu na prošlogodišnji, koji je bio izuzetno dobro prihvaćen kod publike. Ostali smo zatečeni brojem slušalaca džeza, dobrom reakcijom publike, medija i građana Trebinja“, naveo je Vuković.

Načelnik Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić se zahvalila svim republičkim i gradskim institucijama, kao medijima koji podržavaju održavanje festivala i naglasila da će ovaj festival i naredne godine biti u okviru "Trebinjskog kulturnog ljeta.

U petak veče će biti održan koncert "Kralj Čačka" iz Srbije u Starom gradu, u subotu će u kafe baru "Hedonija" nastupiti "Per Bas Viking Matisen trio" iz Norveške, a "Tamara Obrovac kvartet" iz Hrvatske sviraće u nedjelju u bašti hotela "Platani".

Ovogodišnji "Trebinje džez festival" zatvoriće u ponedjeljak, 28. avgusta, "Vlatko Stefanovski trio" iz Sjeverne Makedonije u amfiteatru na Crkvini.

Svi koncerti počinju u 21.00 čas.

Organizator ovogodišnjeg festivala je Kulturni centar uz podršku Grada Trebinja, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, kompanije "M:tel" i NLB banke.