Policija.webp

Илија Ј. (62), парох манастира Давидовица, ухапшен је због сумње да је извршио кривично дјело - полно узнемиравање на штету дјетета (13), а кривично дјело је наводно извршено у селу у околини Чачка.

Ухапшени Илија је у служби Епархије Милешевске која је саопштила да су из медија сазнали да је ухапшен монах из манастира у пријепољском крају.

– На основу детаљне провјере утврдили смо да је у питању клирик Епархије милешевске који је више од 15 година у Епархији и до сада није имао таквих склоности које му се стављају на терет. Изражавамо своје дубоко жаљење над тим потенцијалним деликтом и обавјештавамо јавност да ће Епархија милешевска сачекати извјештај тужиоца и, уколико се утврди одговорност осумњиченог, са своје стране предузети све неопходне мјере и најстроже казнити починиоца – наводе из Епархије Милешевске.

Према сазнањима, Илија је раније био свештеник и на Хиландару.

Ухапшен на имању локалне траварке

Илија Ј. из Билеће у БиХ ухапшен је синоћ због сумње да је сексуално злостављао дјевојчицу. Како су пренијели медији, привођење се догодило на имању локалне траварке која на свом посједу већ годинама “помаже невољницима”.

Како су потврдили у чачанском тужилаштву, случај је пријављен дежурном тужиоцу Основног јавног тужилаштва и квалификован је као кривично дјело полно узнемиравање.

– Приликом хапшења на имању смо затекли на десетине икона и кандила који су били на сваком кораку, имали смо утисак да смо у цркви. Осумњичени би требало да буде саслушан у току дана, а од изјашњења тужиоца ћемо знати у ком правцу ће ићи истрага – каже извор из полиције, пише Блиц.

Огласила се и бака дјевојчице

Дјевојчицина бака, Емилија још увијек не може да се опорави од шока који је задесио њихову породицу.

– Ми имамо кућу близу магистрале, а овде смо љети због оваца, а унука је махом са мном. Послала сам је доље до куће и до продавнице, а ја сам отишла у комшилук. Јавила ми се да је све завршила и да долази. Ја сам кренула кући и када сам ушла у двориште она је излетала уплакана, јецала је, није могла да узме ваздуха – рекла је бака Емилија за РИНУ.

Потресни детаљи напада

Када је дејвојчица мало дошла себи успјела је са каже баки шта се десило.

– Изустила је – баба хтио је да ме силује онај човјек што долази у ону кућу близу нас. Звала сам комшиницу и она ми је рекла да је ту један монах који је сваки дан долазио да баца смеће близу наше куће, па смо помислили да је дијете већ раније пратио – додаје Емилија.

Даље додаје да је одмах позвала свог зета који је био у близини, он је дошао са двојицом мушкараца и отишли да потраже монаха који се сумњичи за блудне радње. Потом су позвали полицију и заједно са дјевојчицом отишли су и станицу.

Причао јој грозоте

– Тамо сам сазнала какве грозоте јој је причао. То је ужас. Како дјевојчице свашта раде већ у петом разреду, како то ништа не боли. Ма, не могу да вам причам даље. Много сам потресена и узнемирена. Мени су дјеца велика, живим за ту моју унуку. Ако бих га поново видјела не знам шта бих могла да урадим – каже бака Емилија и додаје да је у полицији сазнала да овај монах има чак три идентитета. Један у Србији, други у Црној Гори и трећи, додаје Емилија, у БиХ, преноси Српскаинфо