Policija.webp

Ilija J. (62), paroh manastira Davidovica, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - polno uznemiravanje na štetu djeteta (13), a krivično djelo je navodno izvršeno u selu u okolini Čačka.

Uhapšeni Ilija je u službi Eparhije Mileševske koja je saopštila da su iz medija saznali da je uhapšen monah iz manastira u prijepoljskom kraju.

– Na osnovu detaljne provjere utvrdili smo da je u pitanju klirik Eparhije mileševske koji je više od 15 godina u Eparhiji i do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret. Izražavamo svoje duboko žaljenje nad tim potencijalnim deliktom i obavještavamo javnost da će Eparhija mileševska sačekati izvještaj tužioca i, ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane preduzeti sve neophodne mjere i najstrože kazniti počinioca – navode iz Eparhije Mileševske.

Prema saznanjima, Ilija je ranije bio sveštenik i na Hilandaru.

Uhapšen na imanju lokalne travarke

Ilija J. iz Bileće u BiH uhapšen je sinoć zbog sumnje da je seksualno zlostavljao djevojčicu. Kako su prenijeli mediji, privođenje se dogodilo na imanju lokalne travarke koja na svom posjedu već godinama “pomaže nevoljnicima”.

Kako su potvrdili u čačanskom tužilaštvu, slučaj je prijavljen dežurnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva i kvalifikovan je kao krivično djelo polno uznemiravanje.

– Prilikom hapšenja na imanju smo zatekli na desetine ikona i kandila koji su bili na svakom koraku, imali smo utisak da smo u crkvi. Osumnjičeni bi trebalo da bude saslušan u toku dana, a od izjašnjenja tužioca ćemo znati u kom pravcu će ići istraga – kaže izvor iz policije, piše Blic.

Oglasila se i baka djevojčice

Djevojčicina baka, Emilija još uvijek ne može da se oporavi od šoka koji je zadesio njihovu porodicu.

– Mi imamo kuću blizu magistrale, a ovde smo ljeti zbog ovaca, a unuka je mahom sa mnom. Poslala sam je dolje do kuće i do prodavnice, a ja sam otišla u komšiluk. Javila mi se da je sve završila i da dolazi. Ja sam krenula kući i kada sam ušla u dvorište ona je izletala uplakana, jecala je, nije mogla da uzme vazduha – rekla je baka Emilija za RINU.

Potresni detalji napada

Kada je dejvojčica malo došla sebi uspjela je sa kaže baki šta se desilo.

– Izustila je – baba htio je da me siluje onaj čovjek što dolazi u onu kuću blizu nas. Zvala sam komšinicu i ona mi je rekla da je tu jedan monah koji je svaki dan dolazio da baca smeće blizu naše kuće, pa smo pomislili da je dijete već ranije pratio – dodaje Emilija.

Dalje dodaje da je odmah pozvala svog zeta koji je bio u blizini, on je došao sa dvojicom muškaraca i otišli da potraže monaha koji se sumnjiči za bludne radnje. Potom su pozvali policiju i zajedno sa djevojčicom otišli su i stanicu.

Pričao joj grozote

– Tamo sam saznala kakve grozote joj je pričao. To je užas. Kako djevojčice svašta rade već u petom razredu, kako to ništa ne boli. Ma, ne mogu da vam pričam dalje. Mnogo sam potresena i uznemirena. Meni su djeca velika, živim za tu moju unuku. Ako bih ga ponovo vidjela ne znam šta bih mogla da uradim – kaže baka Emilija i dodaje da je u policiji saznala da ovaj monah ima čak tri identiteta. Jedan u Srbiji, drugi u Crnoj Gori i treći, dodaje Emilija, u BiH, prenosi Srpskainfo