prijem studenti.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ugostio je danas studente koje je Grad nagradio petodnevnom ekskurzijom u Budimpeštu.

Ćurić je rekao da je ovo redovan program Grada i da će tako biti i u narednom periodu.

"Na javni poziv mogli su da se prijave svi studenti sa prosjekom ocjena većim od devet, a koji do sada nisu iskoristili priliku da učestvuju u nagradnoj ekskurziji. Takođe, omogućili smo putovanje i studentima koji su se prijavili prošle godine, ali zbog obaveza nisu mogli da idu", naveo je Ćurić.

On je istakao da mu je drago što su mu svi studenti rekli da imaju namjeru da se vrate u Trebinje i ovdje nastave profesionalnu karijeru.

Student arhitekture u Rusiji Mihaela Zelenović zahvalila se Gradskoj upravi i gradonačelniku što su prepoznali njihov rad i trud.

"Ovo je bila moja prva posjeta Budimpešti i mnogo mi se dopao grad, posebno arhitektura, građevine, utvrđenja, mostovi. Upoznala sam divne ljude, kolege studente sa različitih smjerova, koji su dali jednu posebnu čar putovanju i našem druženju", navela je Zelenovićeva.

Student master studija na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu Dragan Jelačić rekao je da je ovo putovanje za njega veoma lijepa uspomena.

"Na javni poziv za nagradno putovanje prijavio sam se prošle godine, ali zbog Svjetskog kupa u harmonici, u posljednjem trenutku sam morao da otkažem odlazak na ekskurziju. Tada mi je rečeno da, ukoliko budem želio, naredne, odnosno ove godine mogu da idem na putovanje. Drago mi je što su me se sjetili i pozvali da obiđem mađarsku prestonicu", naveo je Jelačić.

On je kazao da se nada da će Gradska uprava i u narednom periodu na sličan način podržavati studente.

Na nagradnom putovanju je bila i student druge godine Medicinskog fakulteta u Foči Jovanka Spaić.

"Ovo je lijep gest, jedan dodatni motiv da budemo još bolji. Posebno se radujem što se u Trebinju gradi nova bolnica i nadam se da ću i ja tu sticati radne obaveze i profesionalno se usavršavati", kazala je Spaićeva.

Grad Trebinje već godinama unazad organizuje nagradno putovanje za studente sa prosjekom ocjena većim od devet. Ove godine, na ekskurziji u Budimpeštu bilo je 15 studenata.