IMG-e39b8e2e29040ae81f1d26625365dee0-V-min.jpg

Na Prvenstvu Republike Srpske za juniore i mlađe pionire održanom u Sokocu, atletičari Leotara su ostvarili odlične rezultate i osvojili 13 medalja, od toga šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane.

Srna Danojlić je u kategoriji mlađih pionirki postala dvostruki prvak Republike Srpske u disciplinama skok u dalj i trci na 60 metara, što su njeni novi lični rekordi.

Sara Mijanoviće je u kategoriji juniora osvojila prvo mjesto u trci na 100 metara sa novim ličnim rekordom i drugo mjesto u skoku u dalj. Duško Runjevac je u kategoriji pionira postao prvak Republike Srpske u skoku u vis, dok je u trci na 60 metara zauzeo treće mjesto.

Jovana Kržić je u kategoriji juniora zauzela prvo mjesto u trci na 100 metara sa preponama, dok je u disciplini troskok osvojila srebrnu medalju.

Una Miš je u kategoriji mlađih pionira u disciplini skok u vis zauzela drugo mjesto i osvojila srebro, dok je Ana Kraljević u istoj disciplini osvojila bronzanu medalju. Lana Kandić je u trci na 300 metara za mlađe pionire bila trećeplasirana i osvojila bronzanu medalju.

U štafeti 4x100 metara za juniore, ekipa Leotara je postala prvak Republike Srpske i to u sastavu Sara Ratković, Sara Mijanović, Anastasija Janjić i Jovana Kržić.

U štafeti 4x100 metara u kategoriji mlađih pionira, ekipa Leotara je osvojila bronzanu medalju i to u sastavu Anastasija Mitrović, Ana Kraljević, Lana Kandić i Una Miš.