Drzavni lopov.jpg

Riječ je o komediji koja ove godine slavi osamnaest godina igranja sa preko 400 repriznih izvođenja. Predstava će biti odigrana u Gradu sunca na predivnoj sceni u Koloseum amfiteatru, u utorak, 22. avgusta, sa početkom u 20.30 časova.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica, a drugi "državni lopov" i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru.

Osim njih, tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju.

Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Bas te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, ali kako to obično bude, našla se „rupa u zakonu“ nakon čega će brzo biti pušten na slobodu. Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo.

Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti, ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.

Producent predstave je Studio Teatar, a u njoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Karte u prodaji od ponedjeljka, 14. avgusta, na biletarnici Grada Sunca.