Novak djokovic.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je titulu na Mastersu u Sinsinatiju, pošto je u finalu poslie četiri sata velike borbe savladao svjetskog "broja 1" Španca Karlosa Alkaraza 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

Đoković je do 39. Masters titule i 95. u karijeri došao sa "ivice ponora", velikim preokretom u trenutku kada je imao set minusa i 2:4 u drugom, plus probleme sa pulsom zbog velike vrućine.

Ipak, nije se predao, napravio je brejk za 4:4, došao do taj-brejka gde je spasio jednu meč loptu, a potom izjednačio, da bi u trećem setu slavio poslije prave "ludnice" od meča.

Đoković je na ukupno sedmoj brejk lopti, u sedmom gemu, poveo 4:3.

Imao je na 5:3 dvije meč lopte, Alkaraz se "izvukao", da bi u narednom gemu na Đokovićev servis spasio još dvije i ostao u igri.

Osvajač 23 gren slem titule potom nije iskoristio četiri brejk lopte, ali je izborio taj-brejk i pokazao da je mentalno najjači na planeti.

Đoković je uručio Alkarazu malu osvetu za poraz u finalu Vimbldona, sada je međusobni skor 2:2, plus je smanjio   prednost Španca na ATP listi i dočekuje US Open sa blagom psihološkom prednošću.

Masters u Sinsinatiju igrao se za nagradni fond od 6,6 miliona dolara.