Skupstina trebinje4.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je preobražaj na bolje ponekad veoma teško započeti, ali da se on, kada se jednom počne, i te kako primijeti u svakome od nas, pa tako i u našem gradu, među svima koji žive u Trebinju i ovdje stvaraju svoju budućnost za sebe i pokoljenja.

Ćurić je, obraćajući se na svečanoj sjednici Skupštine grada povodom slave Trebinja - Svetog preobraženja Gospodnjeg, istakao da je Sveto preobraženje dan kada smo svi zajedno, kada svečarska atmosfera vlada na ulicama i kada se osjeti da svako od nas u sebi proslavlja svoju slavu.

"Jer je preobraženje slava svih nas, bez obzira na to koja je naša krsna porodična slava. Zato je ovo poseban dan za sve Trebinjce i hvala vam svima koji ste na ovaj veliki praznik sa nama u Trebinju", kazao je Ćurić.

On je istakao da je na Sveto preobraženje, kako to i tradicija nalaže, dužan da građanima Trebinja predstavimo šta je urađeno i šta tek planira da se uradi.

Skupstina trebinje3.jpg

"Trebinje se brzo razvija, mijenja svoju ličnu kartu, ali uvijek čuvajući svoje prebivalište i adresu koja je svima dobro poznata – jug Republike Srpske, ponosna i junačka Hercegovina.
I danas, u vremenu kada pojedini svjetski moćnici žele da nam nametnu novu adresu po njihovim željama i volji, odlučno, ujedinjeni i složni poručujemo da istoriju poštujemo, da iz prošlosti učimo lekcije i da pokoljenja znaju da je praštanje ljudska vrlina, a pamćenje zavjet prema precima", poručio je Ćurić.

Prema njegovim riječoma, zbog predaka smo dužni da ulažemo svoj ljudski maksimum da razvijamo i gradimo Trebinje.

"Pred nama su važni projekti koje tek treba da uradimo, ali to možemo samo uz podršku naroda. Zato je meni kao gradonačelniku najvažnije kada vidim da moji sugrađani daju punu podršku napretku Trebinja. To je veliki motiv i obaveza da nema stajanja, pa ni u vremenu kada svjetska ekonomija usporava", dodao je Ćurić.

Skupstina trebinje1.jpg

Ćurić je naveo da su najveći trebinjski resurs - ljudi.

"Ljudi je u ovim krajevima uvijek bilo. Mojim saradnicima i meni je mnogo lakše kada to znamo i kada se možemo osloniti na čovjeka. To je u isto vrijeme i vrlina i mudrost, ali i podstrek da sve što zamislimo na planu razvoja Trebinja – možemo zajedno da ostvarimo. Ti planovi koje zajedno stvaramo su, zapravo, novi preobražaj Trebinja. Svako ko želi - to vidi, ali, nažalost, ima i onih koji se prave da to ne vide", zaključio je Ćurić.

Skupstina trebinje2.jpg