sajam medas i vina trebinje3.JPG

U Gradskom parku u Trebinju otvoren je 16. Sajam meda i vina, čime su zvanično počele preobraženske svečanosti povodom slave našeg Grada i Sabornog hrama - Svetog preobraženja Gospodnjeg.

Na Sajmu učestvuje 35 proizvođača meda i vina, koji su po svojim proizvodima poznati ne samo u Trebinju i Hercegovini, nego mnogo šire.

Gradonačelnik Mirko Ćurić svečano je otvorio Sajam, poželivši svim izlagačima uspješan rad, a posjetiocima da na Sajmu kupe najbolje proizvode koje Trebinje nudi.

"Od 32 vinarije u Republici Srpskoj, njih 27 se nalazi u Trebinju. O medu iz Trebinjane treba trošiti mnogo riječi - boljeg nema u ovom dijelu Evrope", rekao je Ćurić.

On je pohvalio rad Agrarnog fonda i Hercegovačke kuće, koja svoj brend gradi veoma uspješno, što dokazuje i prva nagrada na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu.

"Hercegovačku kući snabdijeva više od 120 domaćina, sa oko 1.00 proizvoda. Njene prodavnice se nalaze u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a uskoro i u Beogradu", dodao je Ćurić.

sajam medas i vina trebinje2.JPG

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da je Sajam meda i vina internacionalnog karaktera, jer na njemu učestvuju i izlagači iz zemalja u regionu.

"Na Sajmu ćete imati priliku da probate najbolji trebinjski med, ali i vina vrhunskog kvaliteta koja su osvajala brojne nagrade širom svijeta", kazao je Dutina.

On je svim gostima Sajma poželio ugodan boravak u gradu i da iz Trebinja ponesu samo lijepe utiske.

"A vjerujem, kao što je to bilo i ranijih godina, izlagači će biti gostoljubivi domaćini, kako oni to samo i umiju i znaju", naveo je Dutina.

Preobraženske svečanosti biće nastavljene otvaranjem izložbe radova trebinjskih umjetnika pod nazivom  „Umjetnici svome gradu“, koja je zakazana za 18.00 časova u Kulturnom centru.

sajam medas i vina trebinje1.JPG