366364206_7302700069745450_5779094698877658289_n.jpg

Narodni poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić izazvao je opšti revolt na "Fejsbuku" zbog skandalozne objave na kojoj je, uz prateći tekst, objavio fotografiju na kojoj su majka i dijete od svega nekoliko godina, tvrdeći da su nadležne službe zakazale jer ih, zamislite, nisu prekršajno kaznile.

Vučunića je očigledno iznerviralo što je majka omogućila djetu da izvrši malu nuždu u gradski šaht oborinske odvodnje, a zatim je na njih osuo paljbu na Fejsbuku, što je izazvalo bijes brojnih korisnika ove društvene mreže, od kojih su većina njegovi virtuelni prijatelji.

Mlađašni poslanik, kome ovo nije prvi put da se "pravi pametan", ovoga puta je dobio lekciju kavu nije očekivao. Svi redom poručili su mu da je njegova objava skandalozna, dok su mu drugi u komentarima napisali da se nadaju da se samo šali.

Ipak, Vučinić se nije šalio, pa se nemušto pokušao opravdati novom objavom, svega sat vremena nakon što je objavio spornu objavu. Dovoljno - da ponovo dobije još jednu lekciju od brojnih sugrađana i poznanika.

Vučinić je pojasnio da je za pokazivanje, zamislite tek ovo, polnih organa zaprijećena kazna od 800 KM? Pa se zatim obrušio na vlast, "jer će možda baš ovo dijete sutra ostati bez čokolade i ekskurzije jer mu roditelji nisu u sistemu vlasti". 

Priznao je, u novoj objavi, da je ovo nebitna stvar, ali je i na ovaj način, pred samo Preobraženje Gospodnje - slavu našeg grada, još jednom poželio samo da ponizi sve roditelje. Ovoga puta mu to nije prošlo za rukom.

Djordje vucinic.jpg

Ovo su samo neki od komentara na objavu Đorđa Vučinića:

"Vi ste puni mržnje! Vi raspravljate i pokušavate dijete da stavite na stub sram, radi čega, radi ničega!".

"Vidi se da nemaš djece".

"Mslim da za ovakve slučajeve treba imati razumijevanja, ako je dijete baš malo".

"Pa dijete je to sigurno, nije bilo blizu toalet. Šta je trebao jadan kao roditelj, pustit ga da trpi ili? Kako vidim na slici, dijete je malo, ne opravdavam - ima gorih stvari što se rade, pa ćutite. Mozda je dijete bolesno, pa ne smije ni da trpi, ne žurite odmah na prvu tako da reagirate, a njegov roditelj opet je uradio stvar kako treba i da ide u kanalizaciju... Ne zna se pozadina zbog čega je došlo do ovoga, tako da mi ovo nije za osudu".

"Šta ti je Đorđe, pobogu, vidiš li ti koliko je ovo dijete. Nema ti sa njima pregovora da se stigne do wc-a, ili reaguješ odmah ili ćeš imati upišano dijete usred grada. Dabogda nam ovo bio najveći problem vazda".

"Daj se malo preispitaj! To je dijete. Pored toliko problema ti se uhvatio gdje dijete urinira? Djeca znaju insistirati sad i odmah. Kakva kazna, opomena je sasvim dovoljna. I presaberi se dečko, da nam je to jedini problem, lako bi ga riješili!".

"Aj Djole obrisi ovo, ne prosipaj se...pls".

"Je li realno da si ovo objavio kao nešto negativno i kao društveni problem? Đole, izbriši ovo, pravićemo se da nisamo vidjeli ili reci da se šališ".