Policija rs.jpg

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje, dana 16.8.2023. godine, lišili su slobode lice inicijala N.L. iz Nevesinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Tjelesna povreda, i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijska stanica Nevesinje primila je prijavu da je lice inicijala N.L. na lokalnom putu u mjestu Biograd, opština Nevesinje, licima inicijala S.P. i D.L. uputilo riječi prijetnje, što je kod istih izazvao osjećaj straha po tjelesni integritet i uznemirenost, nakon čega je lice inicijala N.L. fizički napalo lice inicijala D.L. pri čemu je isto zadobilo povrede u vidu oguljotina u predjelu noge, ruke i šake.

Pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice inicijala N.L. pronađena je i privremeno oduzeta jedna vojna puška, marke C3, sa tri pripadajuća okvira, 67 komada metaka, lovačka puška sa pripadajućim oružnim listom i 20 komada lovačkih metaka.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima „Tjelesna povreda“, „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, te naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica N.L. dostavi Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima