7 salon-min.jpg

U četvrtak, 17. avgusta 2023. godine, od 19 do 24 časa, u Vinskoj Galeriji Vukoje u Trebinju biće održan "Sedmi salon žilavke".

Prošlogodišni “Salon” posjetilo je više od 850 posjetilaca koji su imali priliku da degustiraju žilavke Hercegovina produkta, Hepoka, Vino Milas, Podruma Ostojić, Podruma Vilinka, Carskih vina, Podruma Begić, Podruma manastira Tvrdoš, Vinarije Marijanović, Podruma Andrija, Podruma Aćimović, Rubisa, Vinograda Nuić,Vinarije Anđušić, Vinarije Brkić, Vina Majić, Podruma Delić, Vinarije Sekulović, Vinarije Domano, Vinarije Dabić, Vinarije Škegro, Vinarije Čitluk, Vinarije Anđelić i Podruma Vukoje 1982.

Oni su se predstavili sa oko 70 različitih etiketa žilavke, a ovu vinsku feštu pratilo je više od 60 akreditovanih novinara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Velike Britanije.

Pored žilavke na “Salonu” su bili isloženi i tipični i tradicionalni prehrambeni proizvodi pa je “Salon”, prema novinarskim izvještajima, bio pravi enogastronomski festival okusa.

“Sedmom salonu žilavke” prisustvovaće isti proizvođači vina koji će sa gostima i kolegama degustirati svoje žilavke i predstaviti svoje nove etikete iza kojih se krije čista žilavka ili kupaža u kojoj se nalazi minimalno 50% žilavke.

Vinare će pratiti i proizvođači sira, pršuta i drugih tipičnih i tradicionalnih proizvoda iz Hercegovine.

Na ovogodišnjem “Salonu” će se, po prvi put, posebno prezentovati i maslinarstvo Hercegovine pa je najavljeno prisustvo svih veći proizvođača maslinovog ulja iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Ulaznice, po cijeni od 40 KM, možete da kupite u Vinskoj galeriji Vukoje.