Music and more summerfest2.jpg

Završnim gala koncertom u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, u Trebinju je završen peti festival klasične muzike koji je okupio priznate profesore, kompozitore, muzičare, dirigente i studente sa prestižnih svjetskih univerziteta iz 21 zemlje.

Tokom festivala priređeno je osam koncerata, a osim u Trebinju, koncerti su organizovani u Čačku, prvoj nacionalnoj prestonici kulture Srbije i Herceg Novom, kao rezultat razmijene kulturnih sadržaja dva bratska grada.

Osnivač i direktor festivala Tatjana Ranković rekla je da je veoma zadovoljna ovogodišnjim festivalom, da je priređeno mnogo divnih izvođenja, te da pripreme za naredni festival već počinju.

Ona je dodala da je bilo izazovno organizovati ovaj festival, budući da je mnogo različitosti jer su obuhvaćena orkestarska djela, kamerna muzika, solistička djela i slično.

Music and more summerfest1.jpg

Rankovićeva je istakla da je trebinjska publika najbolja publika, izrazivši zahvalnost posjetiocima festivala, te navela da je muzičarima jako važno da se festival dopada publici.

"Ovo je stvarno postala jedna svetska scena u Trebinju", rekla je Rankovićeva.

Među priznatim učesnicima ovogodišnjeg festivala bio je i poznati francuski dirigent Paskal Vero, koji je istakao da je utisak o festivalu fantastičan, te da će se uvijek vratiti na ovaj festival.