Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Liga šampiona u vaterpolu stiže u Trebinje

Liga sampiona vaterpolo trebinje.jpg

Predsjednik kluba Boro Lučić je rekao da,  sticajem okolnosti,  „Jadran“ nema bezen u kome se mogu igrati ovakve utakmice, pa je Trebinje, kao budući grad  pobratim,  izašlo u susret novskim vaterpolistima.

„Već u oktobru na zatvorenom bazenu u Trebinju igramo prve utakmice Lige šampiona. Na ovaj način naš klub  će pomoći promociju vodenih sportova u ovom gradu i BiH. Važno da se ovakvi  sportovi razvijaju u Trebinju, pošto su u okruženju gradovi koji su dali velike vaterpolo klubove. Drago mi da ćemo biti neko ko može pomoći da zajednički razvijamo vodene sportove u regionu“ istakao je Lučić.

On je izrazio nadu da će „Jadran“ igrati dobre utakmice sa jakim protivnicima i da će tako na najbolji način promovisati svoj grad, ali i bratsko Trebinje koje im je pomoglo .

„Ovo će biti samo početak dobrog sportskog prijateljstva i nadam se da će „Jadran“, kao klub koji postoji oko 100 godina imati uticaja na razvoj plivačkog i vaterpolo sporta na jugu Srpske“, rekao je predsjednik novskih vaterpolista.

Direktor Hidroelektana na Trebišnjici Gordan Mišeljić je naveo  da i ovo pokazuje da investicija HET za izgradnju  zatvorenog bazena u Trebinju nije bila bezidejna.

„Ovdje će se na jesen  igrati jedno od najboljih evropskih takmičenja u vaterpolu. Nadamo se da će u saradnji sa Vaterpolo klubom „Jadran“ i  gradskim upravama Trebinja i Herceg Novog ovaj sport biti omasovljen  i u našem gradu“, naveo je on.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić  se zahvalio gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, HET-u  i upravi „Bazena“, što su omogućili da „Jadran“ utakmice Lige šampiona igra na zatvorenom bazenu „Banje“.

„Nadam se da će ovo doprinijeti da i Trebinje bude prepoznatljivo kao grad vaterpola u nekom narednom periodu i da će naša saradnja u oblasti sporta se nastaviti na obostrano zadovoljstvo.“ rekao je Katić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić se zahvalio  vaterpolistima „Jadrana“ koji su, kako je rekao,  i do sada promovisali trebinjski  zatvoreni olimpijski bazen i dolazili kad god je bila prilika.

„Sve su procedure provedene i danas najavljujemo ono što smo očekivali od početka, tj, od ideje da se napravi zatvoreni bazen.  Želja i san mnogih Trebinjaca se ostvaruje, jer se nije moglo zamisliti da se utakmice  Lige šampiona u vaterpolu igraju u našem gradu.  Ovo će biti značajna promocija i Trebinja i RS, ali i naših prijatelja iz Herceg Novog“, naglasio je gradonačelnik Trebinja.

On je dodao da će evropske utakmice značiti i za vaterpolo klub iz Trebinja, da maldi vaterpolisit vide koliko je dobar klub iz Herceg Novog i da streme tome, pošto , kako je naveo, našem gradu oko 500 djece trenira plivanje ili vaterpolo.

U Trebinje dolaze Mađari i Hrvati

Juče je održan žrijeb za Ligu šampiona u vaterpolu, a u istoj grupi sa „Jadranom“ iz Herceg Novog je i „Ferencvaroš“ iz Mađarske i „Jadran“ iz Splita. Četvrti učestnik biće poznat ovih dana.

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja