Subota vece avgust18.jpg

Trebinjski smještajni objekti su tokom jula prijavili 25.560 noćenja, što je za 8.600 noćenja ili 51 odsto više u odnosu na jul prošle godine.

Direktor Turističke organizacije Mirjana Putica istakla je zaključno za julom u Trebinju zabilježeno 108.306 noćenja, što je za više od 20.000 više u odnosu na sedam mjeseci 2022.

Dodala je da su najveći broj registrovanih noćenja zabilježili turisti iz Srbije (oko 39 odsto), domaći turisti (oko 32 odsto) te turisti iz Turske (oko 12 odsto) i Crne Gore (oko šest odsto).

Putica je navela da zvanični statistički podaci jasno i nedvosmisleno ukazuju da Trebinje nastavlja kontinuitet rasta turističkog prometa, te da i ove godine na bazi procentualnog rasta turističkog prometa spada u red vodećih destinacija u okruženju.

„Analiza uporednih statističkih pokazatelja jasno ukazuje da je svaki mjesec 2023. godine pojedinačno bio bolji od uporednog iz 2022. godine, a posebno se izdvajaju januar, mart, april, maj i jul mjesec“ – rekla je Putica.

Ukoliko se uzmu u obzir najave i rezervacije do kraja avgusta, ali i tokom septembra i oktobra, izvjesno je da će Trebinje zabilježiti novu rekordnu turističku godinu.