Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Promovisna knjiga Vukašina Lugonje "I nebesa su kamenu na kolena pala"

Vukasin lugonja knjiga2.jpeg

U trebinjskom Muzeju Hercegovine  je promovisana knjiga Vukašina Lugonje "I nebesa su kamenu na kolena pala", zbirka meditativno-duhovne poezije koja govori o autorovim moralnim načelima i pogledima na život.

Lugonja, koji je i anesteziolog, rekao je da promociju ove knjige priređuje u zavičaju, te da on postaje sudbinska vrijednost tek kad se odmakne od njega.

"Pisao sam o duši i čoveku, izgubila se ljudska dimenzija, bio sam 43 godine u operacionoj sali i znam šta to znači, svi smo mi obični smrtnici, treba da budemo kako valja, danas se to izgubilo. Kad bih se pitao, ne bih svakom dao da bude sudija, profesor, pogotovo doktor", rekao je Lugonja i dodao da se danas izgubila tradicija i moral.

On je istakao da je kamen simbol ljubavi i da se na njemu rađa duša, za koju se nada da je još ostala čista.

Njegovo preosveštenstvo vladika diseldorfski i njemački Grigorije rekao je novinarima da se odazvao na poziv autora, jer je imao osjećaj da on duboko i jasno osjeća značaj ove kamenite zemlje, ali i da kamen ima dušu.

"Njegoš ima misao: `Udar nađe iskru u kamenu, bez njega bi u kam očajala`. Ako posmatramo to iz perspektive ljubavi, ljubav je uvijek neki udar groma, koji budi nešto ustajalo, učmalo i zbog toga su ljudi u Hercegovini, ne tako brzi na ljubav, ali kad se to dogodi, onda je to stvarno ljubav", rekao je vladika Grigorije.

Profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Veljko Brborić rekao je da je riječ o knjizi poezije koja govori o duši, čovjeku, moralu, ljubavi, najvećim ljudskim vrijednostima, te da je ova promocija afirmacija toga.

Knjiga "I nebesa su kamenu na kolena pala" biće promovisana i u Beogradu.

Vukasin lugonja knjiga1.jpeg

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja