Promocija knjige dragana kovaca1.jpg

U okviru manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto", Narodna biblioteka priredila je promociju knjige „To ti kažem” dr Dragana Kovača.

Riječ je o zbirci pripovijedaka u kojoj se nalazi osam priča, od kojih su sedam kratke priče, novele, dok ona pod nazivom „Rođeni milioner“ zauzima duplo više prostora od ostalih i govori o tome da čovjek, pogotovo ako je Hercegovac, ne mora da bude rođen u svili i kadifi da bi ostvario planetarni uspjeh, bilo u nauci, sportu, biznisu...

"Radi se o novelama i većina njih je medicinske provenijencije. Inače, forsiram svoju priču sa pripovijetkama, koje imaju obrt, koji se možda desi u zadnjoj rečenici i mislim da to čitaoci lijepo prihvataju, a opet pojavljuje se uvijek neki doktor K, koji možda jesam ja ili nisam, pa onda i to stvara jednu vrstu zagonetnosti“, rekao je Kovač.

Promocija knjige dragana kovaca2.jpg

Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Suić Vuković je navela da je ovo veče posebno i da im je čast što su dobili povjerenje da organizuju promociju knjige dr Kovača.

„Njegovo književno djelo plijeni pažnju ljubitelja pisane riječi, izaziva komentare, ali i otvara brojne diskusije. Posebno nam je zadovoljstvo je jer naša ustanova izdavač ove desete knjige, ali i jedanaeste koju je dr Kovač uporedo napisao“, istakla je Supić Vuković.

Junaci svih priča su, i pored skromnog porijekla, snagom svog talenta, upornošću, voljom i željom uspjeli u životu.

Kovač je do sada objavio romane „Dnevnik nesna“, „Pismo papi“, „Pogaženi testament“, „Ispovijest doktora Runda“, „Ubistvo trebinjskog fotografa“, „To sam ja“, zbirke pripovijedaka „Izložba kliničkih slika“, „Epitaf“, „Prepisane priče“, „ Kafa pod platanima (zbirka sabranih pripovijedaka), „To ti kažem“, te „Drame“.

IMG-e3828205218a9920110d6417cb119ce3-V.jpg