Izlozba.jpeg

U Kulturnom centru Trebinje sinoć je otvorena izložba radova nastalih na 18. Međunarodnoj likovnoj koloniji "Lastva-Trebinje", koja je ove godine okupila oko 16 renomiranih umjetnika iz zemlje i regiona.

Umjetnici su boravili i stvarali u „Gradu sunca”, a obogatili su svoj fundus sa radovima rađenim u tehnikama ulje na platnu, akril na platnu, kombinovanim tehnikama i skulpturama.

Radmila Lizdek, akademski slikar, osnivač i organizator kolonije rekla je da već 18 godina ova tradicionalna manifestacija okuplja eminentne učesnike, a tako je i ove godine.

„Na ovogodišnjoj koloniji učestvuju umjetnici iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Bugarske među kojima su i profesori univerziteta, istoričari umjetnosti, dekani akademija. Svake godine je evidentan kvalitet i ima jako dobrih radova“, navela je Lizdek.

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu istakla je da joj je veoma drago što je Trebinje postalo prepoznatljivo po ovoj koloniji, koja okuplja vrhunske umjetnike različitog stila i opusa.

„Grad Trebinje podržava koloniju i to dovoljno govori o kvalitetu samog događaja, jer okuplja ostvarene umjetnike. I drago nam je što smo u prilici da ugostimo umjetnike ovog ranga“, rekla je Skočajić.

Održavanje Likovne kolonije "Lastva-Trebinje" podržali su Grad Trebinje, Elektroprivreda RS, Hidroelektrane na Trebišnjici, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.