Dodik sarajevo.webp

Sastanak političkih lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH večeras je održan u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednica te stranke Željka Cvijanović, predsjednik HDZ-a Dragan Čović i zamjenica predsjednika stranke Borjana Krišto, predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i član Glavnog odbora Saša Magazinović, lider Naše stranke Edin forto, te Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Lider SNSD-a rekao je nakon sastanka da će 22. avgusta biti održana sjednica Predstavničkog doma i da će biti popunjen Savjet ministara.

"Izlazimo iz perioda velike galame i imamo dogovor, 22. avgusta biće održana sjednice, biće popunjen Savjet ministara i doneseni zakoni", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je naveo da će biti formirane radne grupe u pogledu svih segmenata pravosuđa koje će imati zadatak da predlože nova zakonska rješenja.

Zamjenica predsjednika HDZ-a Borjana Krišto rekla je da je usaglašen veliki set evropskih zakona koji će se naći na sjednici Predstavničkog doma PS BiH 22. avgusta.

Prije toga, navela je ona, biće održan još jedan sastanak stranačkih delegacija.

Lider HDZ-a Dragan Čović izrazio je nadu da će do 22. avgusta biti upotpunjen Savjet ministara i usvojena tri ili četiri zakona.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da razgovori nemaju alternativu, čak i kada ne postoji saglasnost razgovori se moraju nastaviti.

"Ovo je veliki iskorak ka kandidatskom statusu, želimo da radimo na ispunjavanju 14 prioriteta", rekao je Nikšić.