Nikola Djurasovic 4-min2.jpg

Fondacija „Sveti Vukašin” je u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ organizovala revijalni košarkaški meč humanitarnog karaktera za pomoć našoj sugrađanki Valeriji Brnjoš, koja je prije 15 godina povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi i već godinama se bori da ponovo prohoda.

Član Fondacije „Sveti Vukašin“, košarkaš Nikola Đurasović završava svoju sportsku karijeru i želja mu je bila da njegov oproštajni igrački meč ima humanitarni karakter.

Đurasoviću su podršku pružili porodica, prijatelji, kumovi, bivši saigrači, članovi Fondacije „Sveti Vukašin“, podmladak akademije „Husmki“ i brojni sugrađani.

Tokom 24 godine profesionalne sportske karijere, pored bh ekipa „Leotara“, „Slavije“, „Sparsa“ i „Borca“, Đurasović je igrao i u Makedoniji, Francuskoj, Rumuniji i na Kipru.

Nikola kaže da mu je puno srce, zahvalivši se svima koji su došli na oproštajni i humanitarni meč.

„Košarka je jedan lijep sport, kao i svaki sport jer povezuje ljude. Još ako obiđete neke strane zemlje i naučite jezike i to je bogatstvo upoznati i druge kulture. I na kraju kad se sve sabere i podvuče, bitno je da shvatite da je to sport i takmičenje, ali najvažnije je da iz tog izvučete pouke koje će vam sutra vrijediti u životu“, istakao je Đurasović.

Podršku Đurasoviću je pružio i bivši saigrač Boris Kajmaković.

„Sa Nikolom sam igrao 2006. godine u Borcu. Ovaj njegov oproštajni meč dovoljno govori o tome kakav je Nikola čovjek. Misli o drugim ljudima i na svojoj oproštajnoj utakmici i to puno govori o njemu i njegovom djelu. Drago mi je što sam bio dio ove večeri“, naveo je Kajmaković.

Na parketu, kao uvod u ovaj meč, igrali su dječaci iz Košarkaške akademije "Humski".