mirko curic gradonacelnik trebinja.jpg

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, rekao je za ATV da je u Trebinju zabilježeno oko 16 odsto više noćenja u odnosu na 2022. godinu, koja je bila rekordna, te se nada da će ove godine broj noćenja premašiti proteklu 2022.

On je rekao da je svake godine sadržaj u Trebinju sve veći i da su pojedini dijelovi grada rasterećeni, kada su u pitanju dolasci turista.

Ćurić je rekao da je značajno povećan broj prijava kada je u pitanju privatni smještaj u posljednje vrijeme.

„Ako se reklamirate preko nekog sajta, samim tim trebate da budete u evidenciji. Naša turistička organizacija je i u prethodnom periodu izlazila u susret kako bi što bolje opremili smještaj, tako da će to i dalje da bude aktuelno, ali prijava je neophodna i preduslov za sve donacije koje planiramo dati“, rekao je Ćurić za ATV.

Na pitanje da li je Trebinje postalo skupo za domaće stanovništvo, ali i turiste iz Republike Srpske, gradonačelnik je rekao da je sve poskupilo u regionu, pa i u svijetu.

„Ako neko poredi cijene ove godine u odnosu na prethodnu, to nije pravilno poređenje. Ali ako poredite u odnosu na region, pogotovo u odnosu na lokal koji je pored vas, znamo da u Trebinju ima lokala gdje je kafa čak 1 marka, tako da, neka svi snose posljedicu. Isto tako, razumijem da treba da prevlada i da se razumne cijene daju, da ljudi i iz tog razloga dolaze u Trebinje“, rekao je Ćurić i dodao da je gradska administracija tu za razgovor i analizu.

Poručio je da se cijene ne trebaju previše dizati ako Trebinje želi da zadrži goste i poveća broj gostiju.