curic helena brajic.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ugostio je danas u Gradskoj upravi našu sugrađanku, studenta Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije u Beogradu Helenu Brajić, koja je među četvoro svojih kolega koje su sve ispite položila zaključno sa junskim rokom.

Ćurić je rekao da mu je izuzetno drago što je Helena bila u Gradskoj upravi, navodeći da je jedna od rijetkih studenata iz klase koja je na ovom fakultetu u Beogradu uspjela da položi sve ispite i sada je na zasluženom odmoru u rodnom gradu.

"Helenin prosjek ocjena je 9,81. Želio sam da je ugostim i čestitam joj na uspjehu i da joj veoma otvoreno kažem da može da računa na svaku vrstu podrške od Grada. Bila je jedan od najboljih đaka Gimnazije 'Jovan Dučić', osvajala je brojne nagrade, a sada je nastavila istim putem i ređa uspjeh za uspjehom. Ona je veliki ponos svoje porodice, ali i cijelog Trebinja", kazao je Ćurić.

On je istakao da ga je posebno oduševilo što Helena u isto vrijeme sa fakultetskim obavezama obavlja i brojne vannastavne aktivnosti, posebno njegujući sport.

"Primjer je uspješnog mladog čovjeka koji zna tačno šta želi. Svaki slobodan trenutak koristi da dođe i pomogne svojoj porodici, koja živi u Lastvi. To treba poštovati i cijeniti", naveo je Ćurić.

Helena kaže da joj je drago što je imala priliku da razgovara sa gradonačelnikom Ćurićem, navodeći da se uvijek trudi da svojim kolegama studentima prenese najljepše riječi o Trebinju i pozove ih da posjete naš grad.

"Neki od mojih kolega su željeli da cijelo vrijeme ostanu u Beogradu, ali sam ja toliko željela da dođem u Trebinje, da sam u junskom roku položila šest ispita i dobila isto toliko desetki. Volim Trebinje i zato sam se dodatno potrudila da sve ispite položim u junskom roku", kaže Helena.

Ona ističe da tokom studijske godine ne može često da dolazi u rodni grad, jer, za razliku od drugih fakulteta, na njenom fakultetu mora da zasluži slobodan dan.

"Kapetan mi može odobriti slobodan dan ili nekoliko dana, ali samo ako to svojim radom, disciplinom i zalaganjem zaslužim. Ne mogu da dođem kada želim, već se zna tačna procedura. Smješteni smo u neposrednoj blizini Vojno-medicinske akademije, nismo u klasičnom studentskom domu, a ni moj fakultet nije kao drugi fakulteti. Sve aktivnosti se tačno znaju i rijetko da ima bilo kakvog odstupanja", priča Helena.

Ističe i da su im obezbijeđeni svi uslovi za učenje, rad, vannastavne aktivnosti, a da fakultet često organizuje i izlete i ekskurzije.

"Uskoro treba da idemo u Solun, Krf, ostrvo Vido. Ali, i to treba zaslužiti. Odlučila sam da upišem ovaj fakultet i znala sam da je to tako, ali je to moja odluka i ne kajem se nijednog trenutka. Kada sam ga upisivala, polagala sam prijemni samo na ovom fakultetu uz spremnost da čak preskočim godinu ukoliko ga ne upišem, jer primaju veoma mali broj studenata", dodala je Helena.

Kaže i da je oduševljena Beogradom i da bi svakom brucošu preporučila da studira u srpskoj prestonici.

"Kada sam došla u Beograd sve mi je ličilo na jednu veliku džunglu u kojoj ću se teško snaći. Gdje god da sam krenula - sve je daleko, gradski prevoz, svi negdje žure, velike gužve, mnogo ljudi. Već poslije nekoliko mjeseci sam se navikla, sada volim duh Beograda, oduševljena sam tim gradom i svim mogućnostima koje on nudi", navela nam je Helena.

Ova mlada djevojka poručuje i da je posebno ponosna što će Trebinje uskoro dobiti bolnicu kakvu zaslužuje.

"Dobro uslovi rada su san svakog mladog doktora. Vjerujem da će novi objekat bolnice u našem gradu biti na ponos svima koji u njemu budu radili. Na mojoj i drugim generacijama je da sutra budemo kadrovi koji će zadovoljiti potrebe pacijenata", zaključila je Helena.