Grad sunca.jpg

Poslovni Sistem Svislajon-Takovo, ogranak Grad sunca Trebinje, oglasio se nakon što je osmoro djece primljeno u trebinjsku Bolnicu sa znakovima trovanja te su saopštili da sumnjaju da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru, naglasivši da ljudski faktor nije zakazao.

Iz ovog Poslovnog sistema ističu da ovaj turističko-rekreativni kompleks ima sve neophodne, zakonski potrebne akte o procjeni rizika na kupalištima, izdate od ovlašćenih organa, da dnevno vrše kontrolu kvaliteta vode i da posjeduju sve neophodne analize od Instituta za javno zdravlje, koje pokazuju sve parametre u referentnim vrijednostima.

"Javnost obavještavamo da je došlo do prekida napajanja električnom energijom, zbog čega su automatska postrojenja za hlorisanje vode bila van funkcije. Dolaskom napajanja električnom energijom ponovo je uspostavljena funkcija automatskog hlorisanja vode, te sumnjamo da je stvoren vazdušni čep sa prekomjernom količnim hlora. Sumnjamo da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru, dok su sva ostala jezera neometano i bezbjedno funkcionisala. Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječijem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti", saopšteno je iz Grada Sunca.

Osmoro djece smješteno u trebinjsku Bolnicu zbog sumnje da su se otrovali
Osmoro djece smješteno u trebinjsku Bolnicu zbog sumnje da su se otrovali
Kako su naveli, obaviještene su sve nadležne institucije, kako bi se utvrdio pravi uzrok ovog događaja.

Dodali su, da su djeca koja su imala reakciju, uredno hospitalizovana i dobro se osjećaju.

Podsjetimo, osmoro djece smješteno je u trebinjsku Bolnicu zbog znakova trovanja.