Stadion police trebinje.jpg

Na stadionu u Policama održana je prozivka fudbalera "Leotara" kojom je označen početak priprema za novu takmičarsku sezonu u kojoj će Trebinjci igrati u Prvoj ligi Republike Srpske.

Što se tiče pripremnog perioda, imaju pet radnih sedmica, a od sutra počinje uvodni dio. Za drugu i treću sedmicu su planirani jači treninzi, na fizičkoj spremi, a četvrta i peta za drenažni proces.

Sportski direktor Leotara Oleg Ćurić vodiće treninge i kaže da se prvom timu priključilo nekoliko juniora.

"Što se tiče prvog tima, u narednim danima treba da vidimo sa igračima iz prošle sezone ko ostaje. Završili smo Uzelca, Đuderiju, Cmiljanovića, blizu smo sa Karićem, ali čekamo domaće igrače Aćimovića, Milića. Tu je Paranos i Argentinac Marko Sosa koji je igrao za FK 'Tekstilac' na mjestu zadnjeg veznog. Potrudićemo se da dovedemo neka pojačanja, ali ona moraju biti na poziciji gdje nam treba taj igrač i kvalitetom da donese nešto klubu", rekao je Ćurić.

Ćurić je naglasio da se nivo rada u mlađim selekcijama mora podići na veći nivo.

"Prioritet je prvi tim, a kasnije imamo veliki posao u Omladinskoj školi gdje ćemo napraviti rekonstrukciju, stvoriti uslove djeci da nesmetano rade i treniraju. Leotar sa velikim brojem stranaca 15, 16, nikome ne odgovara i u budućnosti ćemo se osloniti na svoju školu. To je dugotrajan proces, ali kroz dobar i organizovan rad u Omladinskoj školi u narednom periodu nadam se da će okosnica igrača biti iz naše škole", rekao je Ćurić.

Svi u klubu radiće na tome da se napravi stabilan klub po svakom pitanju, a ako bude prilika za nešto više Trebinjci će uraditi sve da je iskoriste.