Dragacevska truba trebinje.jpg

U sklopu promocije turističke ponude koju je organizovala Turistička organizacija regije Zapadna Srbija večeras je u Dučićevoj ulici nastupao trubački orkestar "Dragačevske trube" sa prošlogodišnjim dobitnikom "Zlatne trube" Draganom Pavlovićem.

Nakon toga, "Zlatna truba" je sa svojim orkestrom uz pjesmu Saše Matića "Kad ljubav zakasni", "Vidovdan", "O, bela ćao"... na zadovoljstvo velikog broja gostiju i Trebinjaca koji su sa oduševljenjem slušali i igrali, nastupila u Starom gradu.

Dragan Pavlović (kapelnik) orkestra koji je prošle godine sa izvođenjem izvorne pjesme „Poranio Milorad da obiđe vinograd“ i kolo „Zvonce“ oduševio Guču, kaže da nije prvi put u Trebinju.

"Ovdje mi je lijepo i svirali smo desetak puta. Imali smo svirke i na privatnim zabavama. Velika je sličnost ljudi u karakteru u kraju iz kojeg dolazim i ovdje nas dočekuju sa srcem i dušom. Pripremamo se za Guču i pozivamo sve ljude dobre volje koji žele provod da dođu na 62. sabor trubača u Guču kada će od 11. do 13. avgusta trube zasvirati", jasan je Pavlović.