Folklor iz bloka4.jpg

KUD „Alat-Svislajon“ sa fondacijom „Srbi za Srbe“ organizovao je humanitarni koncert narodnih igara i pjesama pod nazivom „Folklor iz bloka“ sa svojim gostima iz KUD „Ravna Gora“ iz Melburna iz Australije na Stadionu malih sportova „Aleksandar Masleša“ u Bregovima.

Sav prihod od ulaznica namijenjen višečlanoj porodici Bjelica iz Trebinja.

Veliki broj Trebinjaca došao je da vidi folkloraše iz Trebinja i Sidneja, a oni su devedesetominutnom igrom oduševili publiku koja ih je nagrađivala gromoglasnim aplauzima.

Miloš Adžić iz humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" naglasio je da je ovo prvi ovakav događaj u Trebinju, a riječ je o "Folkloru iz bloka".

"KUD 'Alat Svislajon' je naš dugogodišnji prijatelji i ovo je njihov tradicionalni poklon Trebinju. Ove godine odabrali su našu organizaciju da sav prihod od prodatih karata ide u ruke porodici Bjelica kojima ove godine pravimo novi dom. Ovo je jedan u nizu događaja koji smo ove godine organizovali u Trebinju. Do sada smo prikupili oko 50.000 KM, akciju nastavljamo sa tradicionalnom 'Trojkom iz bloka' koja se od 2016. godine održava u našem gradu. Cilj projekta je da se sakupi 120.000 KM", rekao je Adžić.

Folklor iz bloka3.jpg

Predsjednik KUD "Alat Svislajon" Nedeljko Lambeta se zahvalio fondaciji "Srbi za Srbe", a ovaj koncert je završni pred ljetnu pauzu.

"Nama je drago što smo dio humanitarne akcije, a večeras je igralo 380 naših članova od najmlađih do najstarijih sa svim igrama od Šumadije, Niša, Hercegovine, Pčinja... Ove godine sa nama će nastupati i naši prijatelji iz KUD 'Ravna Gora'. U Trebinju su tri dana", istakao je Lambeta.

Koordinator folklora i kulturno umjetničkog programa u Srpskom centru Bonirig Tanja Zupković pri kome je i KUD "Ravna Gora", naglasila je da su nakon Banjaluke i Pala došli u Trebinje.

"Drago nam je što je ovo humanitarni koncert, da pomognemo u humanim djelima. Predstavili smo se sa dvije koreografije. Folklor u Srpskom centru Bonirig je osnovan 1987. godine, a naš klub 'Ravna Gora' broji oko 220 članova. Na ovu turneju smo došli sa 17 članova. Na turneji su igrači od 17 do 24 godine" rekla je Zupković.

Folklor iz bloka1.jpg