Vukanovic kovic.jpg

Ništa novo od narodnog poslanika Nebojše Vukanovića - svi koji ne misle kao on su prodane duše i izdajnici. Ovoga puta se na njegovom udaru našao ugledni srpski univerzitetski profesor i istoričar Miloš Ković, kojeg je Vukanović nazvao đu*retom i takozvanom intelektualnom elitom, jer je za predsjednika Srpske Milorada Dodika rekao da je političar koji slijedi politiku najvećih srpskih državnika.

Vukanović je samo nekoliko časova nakon Kovićevog intervjua za Srnu "opalio rafal" po uglednom profesoru, iznoseći čitav niz uvreda i koristeći ulični rječnik nimalo adekvatan jednom narodnom poslaniku.

"Za šaku dolara i srebrenjaka, lažni udbaški nacionalisti poput Miloša dr Kovića spremni su da napišu i izjave sve, idu na Tajne večere sa bezbjednjacima i ministrima bezbjednosti čekajući signale i instrukcije za dalje poteze. Niko više zla nije učinio srpskom narodu od udbaških istoričara i pisaca, lažnih patriota i srbendi na baterije, od Vojislava Šešelja, Milimira Marića i Dragoslava Bokana do Rakovića i Kovića, koji nas guraju u propast da izgubimo ono što je krvavo stečeno u Dejtonu i plaćeno sa 25.000 života, dok su oni na isti način srbovali na Terazijama 1991,1995. i 1999, daleko od Knina, Banjaluke, Pala i Kosova", napisao je Vukanović.

I nije se Vukanović tu zaustavio sa sramnim uvredama prema jednom od najuglednijih srpskih istoričara i profesorom Univerziteta u Beogradu.

"Miloš Ković je prodana duša kojeg je služba ugurala u javni prostor i univerzitet da bi manipulisao javnosti. Lažni borac za Kosovo, koji srbuje za sve pare na Terazijama, dao je sramni intervju za SRNU hvaleći režim u Srpskoj i diktatura, poredeći ga sramno sa najumnijim Srbima. Prodana duša i đubre Miloš Ković pokazao je svoje pravo lice, ogolio Miloša Jovanovića i druge dvorske desničare, te postao personifikacija lažne intelektualne elite koja je izdala srpski narod", dio je samo salve uvreda Vukanovića.

Inače, profesor Ković od 2000. predaje opštu istoriju novog vijeka na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je prošao sva naučna zvanja. Autor je i koautor više knjiga i naučn8h radova i jedan je od najcjenjenijih srpskih istoričara.

Koviću je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH u martu 2022. godine zabranila ulazaka u BiH po, kako su mediji pisali, direktivi političkog Sarajeva. Tek u maju ove godine omogućeno mu je da ponovo uđe u BiH.